Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2019,
10.16

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

15

Natisni članek

Aleš Šabeder dodatno zavarovanje Levica

Četrtek, 28. 11. 2019, 10.16

4 leta, 4 mesece

Šabeder ne bo odstopil: Imam vso podporo predsednika vlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

15

Aleš Šabeder | Minister za zdravje Aleš Šabeder ne bo odstopil. | Foto STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder ne bo odstopil.

Foto: STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder je po današnjem pogovoru s predsednikom vlade Marjanom Šarcem poudaril, da še naprej uživa premierjevo podporo. Kot je povedal, bodo na ministrstvu nadaljevali celovito prenovo zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.

Kot je povedal minister za zdravje Aleš Šabeder, v zakonu tudi dokončno urejajo solidarnostno lestvico in status ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dopoldne je namreč napovedal, da se bo s premierjem Marjanom Šarcem danes pogovoril tudi v smeri morebitnega odstopa po sredini odločitvi odbora državnega zbora za zdravstvo, ki je podprl predlog Levice za prenos dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja z dopolnili koalicije.

Aleš Šabeder
Novice Šabeder: Slovenija je med najboljšimi državami na področju zdravstvenega varstva

LMŠ ministru zaupa

"To je del politike, če pa je to nezaupnica, lahko tudi odstopim ob koncu dneva," je pred sejo vlade sredino odločitev parlamentarnega odbora komentiral Šabeder. Po srečanju poslancev LMŠ s premierjem je vodja poslanske skupine Brane Golubović povedal, da je premier po sredinem odboru za zdravstvo pohvalil tako poslance kot tudi ministra Šabedra.

Tudi premier Šarec je ob robu današnje prireditve na Ravnah na Koroškem potrdil, da ima Šabeder njegovo polno podporo, saj da dela v pravo smer. Po njegovih besedah oba veseli, da je bil narejen prvi korak k ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Šabeder po njegovih besedah sicer ne razmišlja o odstopu, pač pa je bil "napačno razumljen".

Šabeder je po pogovoru s premierjem Marjanom Šarcem povedal, da še vedno uživa polno podporo predsednika vlade. | Foto: STA , Šabeder je po pogovoru s premierjem Marjanom Šarcem povedal, da še vedno uživa polno podporo predsednika vlade. Foto: STA ,

Golubović je pojasnil, da se dopolnilno zdravstveno zavarovanje ukinja v dveh korakih. Prvi korak so po Golubovićevih besedah izvedli v sredo. Drugi korak bo priprava celovite prenove zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Pričakuje, da bo zakon na vladi pred poletjem. Ob tem miri, da ni nobene krize. "LMŠ popolnoma zaupa ministru, predsednik vlade zaupa ministru in minister zaupa LMŠ ter predsedniku vlade," je povedal Golubović.

Aleš Šabeder
Novice Predlog za ukinitev dopolnilnega zavarovanja gre na ESS

Minister pripravlja svoj predlog zakona

V SD in SAB sredine odločitve pristojnega odbora prav tako ne razumejo kot kritike dela ministra. Kot je dejala vodja poslancev SAB Maša Kociper, so bila sprejeta vsa dopolnila, ki so bila pripravljena ob sodelovanju ministrstva in predstavljajo prvo fazo ukinitve dopolnilnega zavarovanja.

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je zatrdil, da sredino dogajanje na odboru ne pomeni nezaupnice ministru. | Foto: STA , Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je zatrdil, da sredino dogajanje na odboru ne pomeni nezaupnice ministru. Foto: STA ,

Prvak SD Dejan Židan je ob tem spomnil na predlog njihove stranke, ki ni bil sprejet. "Na koncu bo sprejet takšen predlog, kot smo ga predlagali, ali podoben, ker moramo to urediti solidarno. In to bomo tudi naredili," je dejal. Iz SD pa so sporočili, da podpirajo "ministrova prizadevanja za celovito reformo javnega zdravstvenega sistema, da se vsem omogoči enak dostop do kakovostne zdravstvene oskrbe".

Vodja poslancev SMC Igor Zorčič je ponovil stališče stranke, da bodo sledili temu, kar bo zagovarjal minister za zdravje. Ne nazadnje je on tisti, ki bo kot minister odgovoren za implementacijo tega zakona, je pred sejo vlade dejal Zorčič.

Ne spreglejte