SiolNET. Novice Slovenija
0,36

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Predlog za ukinitev dopolnilnega zavarovanja gre na ESS

0,36

termometer

Aleš Šabeder
Foto: STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder je ob prihodu na današnjo sejo vlade napovedal, da bodo Ekonomsko-socialnemu svetu (ESS) v petek predstavili predlog ministrstva za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ter smer prenove zakona o zdravstvenem varstvu in zavarovanju. V zadnjih dneh usklajevanj z Levico o tem sicer ni bilo.

Zakonski predlog Levice za prenos dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v obvezno je namreč pred nekaj dnevi obtičal na odboru DZ za zdravstvo, potem ko je koalicija napovedala vložitev več dopolnil. Z njimi bi v predlog vnesla del rešitev, ki jih predlaga ministrstvo za zdravje, s tem pa pogojuje svojo podporo predlogu.

Sejo odbora so 6. novembra prekinili, nadaljevali pa naj bi jo konec meseca. Podpora njihovemu predlogu je bil sicer eden od pogojev Levice za nadaljnje formalno sodelovanje z vlado, ki pa se je po omenjeni potezi koalicije končalo.

Odbor za finance Novice Predlog Levice glede dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zavrnjen

Minister Aleš Šabeder je danes pojasnil, da je bil z odločitvijo LMŠ za vložitev dopolnil k predlogu Levice seznanjen na dan seje odbora. "Bil sem prisoten pri pripravi predloga na dan seje. Dejansko se je predlog pripravljal nekaj ur pred samo sejo odbora za zdravstvo," je razkril minister.

Na vprašanje, ali je temu nasprotoval, saj je le dan pred tem koaliciji predstavil predlog ministrstva za ukinitev dopolnilnega zavarovanja, pa je odgovoril, da je bil to nek konsenz oz. skupna rešitev, ki bi združevala predlog Levice in predlog koalicije.

Pojasnil je še, da v zadnjih dneh ni bilo dodatnih sestankov glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in je prezgodaj govoriti o nadaljnjih korakih. To je namreč stvar politične volje.

Predlog ministrstva, ki predvideva ukinitev dopolnilnega zavarovanja in celotno prenovo zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju v dveh stopnjah, bo predstavljen ESS in po tej bodo bodo po ministrih besedah šli naprej.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • stanly / 28.11.2019. ob 13:37 +1 0

  minister ima mnogo bolj razumen predlog, kot zaletava in nepremišljena Levica, zato bi bilo škoda odstop nekoga, ki je pripraven na ztačetek spreminjanja in normaliziranja zdrav. sistema v SLO...

  +1 0
 • pesbanny / 14.11.2019. ob 17:58 +1 0

  V Sloveniji ima vsak pes neprimerljivo boljšo zdravstveno oskrbo kot povprečen občan zdravstveno uzavarovan pri ZZZS, Ko sem šel zadnjič s psom v veterinarsko ambulanto Koper, ker se mu je v čreveju zataknila na hitro požrta kost sta bila roengtenski pregled in CT trebuha izvedena 20 minut po tem ko sem ga pripeljal na pregled.Takoj na to je sledila operacija-seveda brez čakalnih dob in pes je bi živ in zdrav v nekaj dneh .Javno zdravstvo je temeljna zmota

  +1 0
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin