SiolNET. Novice Slovenija
1,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Minister Fakin se predvidoma prihodnji teden vrača v službo #video

1,53

termometer

Samo Fakin
Minister za zdravje Samo Fakin se po bolezni predvidoma prihodnji teden vrača v službo. Foto: Ana Kovač

Po družbenih omrežjih so zaokrožile neuradne informacije, da bo premier Marjan Šarec zaradi bolezni zamenjal ministra za zdravje Sama Fakina, a so nam na ministrstvu zatrdili, da se Fakin predvidoma prihodnji teden vrača v službo.

"Minister za zdravje Samo Fakin je še vedno bolniško odsoten zaradi respiratornega obolenja. Na delovno mesto se bo vrnil predvidoma prihodnji teden," so nam sporočili z ministrstva za zdravje.

medicinska sestra Novice V zdravstveni negi ministru Fakinu očitajo mačehovski odnos #video

Med sestankom je dobil hud napad kašlja

Petnajstega februarja je bil Fakin na službenem obisku na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergologijo Golnik. Med sestankom je dobil hud napad kašlja, zato so mu opravili diagnostiko in pregled. Minister je zahteval račun za opravljene storitve, ki so mu ga poslali po pošti.

Osemnajstega februarja je minister obiskal Zdravstveni dom Trbovlje, kjer si je izbral osebnega zdravnika. Ta ga je pregledal in poslal na bolniški dopust, piše Delo. 

Samo Fakin Novice Fakin: Sistem po zagotovilih direktorjev zdravstvenih domov ne razpada

Kranjski splošni zdravniki zagrozili z odpovedmi pogodb

Medtem ko je minister odsoten, so zdravniki družinske medicine v Zdravstvenem domu Kranj danes nanj naslovili pismo, v katerem so zagrozili z odpovedjo delovnega razmerja, če ministrstvo ne bo do konca marca izpolnilo njihovih zahtev. Zdravnike, ki so preobremenjeni, je namreč razjezil dvig dovoljenega števila opredeljenih bolnikov.

V kranjskem zdravstvenem domu so zaradi hudega pomanjkanja in preobremenjenosti družinskih zdravnikov februarja nehali vpisovati nove bolnike, saj so dosegli predpisano kvoto. Od ministrstva za zdravje so pričakovali takojšnje ukrepe za zmanjšanje obremenjenosti in pridobitev novih zdravnikov, namesto tega pa so dobili splošni dogovor, da se to leto opredeljevanje bolnikov veže na posamezne regije.

Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet.


Igor Schoonbrood Novice "Na Nizozemskem je zdravstvo posel. Za paciente je to koristno."

Kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura, so se lani dogovorili o normativu z zniževanjem glavarinskega količnika, za kar so se zdravniki borili tudi s stavko. "Zdaj so ta dogovor kršili in v splošnem dogovoru sprejeli, da je opredeljevanje bolnikov na zdravnika odvisno od povprečja območne enote," je dejala Gantar-Žurova. 

Na ministrstvu za zdravje so za Radio Slovenija pojasnili, da intenzivno pripravljajo ukrepe, ki bodo na sistemski način uredili področje primarne ravni zdravstvene dejavnosti, a dodali, da tega ni mogoče storiti čez noč.

Čakalnica Novice Kako se je Nizozemska lotila enakih težav, kot jih ima Slovenija?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin