Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 7. 2023,
10.59

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

sodišče policija pripor

Petek, 21. 7. 2023, 10.59

9 mesecev, 1 teden

Mati dečka, ki je umrl v razgretem avtomobilu, in njen partner ostajata v priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Lisice. Aretacija. | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Celjsko okrožno sodišče je mami dečka, ki je junija umrl v razgretem avtu pred domačo hišo v Sv. Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju pripor podaljšalo do 20. septembra, so danes za STA povedali na sodišču. V priporu sta zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti.

Za oba osumljenca se sicer 30-dnevni pripor izteče konec tedna. Oba sta osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Pustila sta ga v razgretem avtomobilu

Še ne dve leti star deček je 20. junija umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči, pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

V času pridržanja so za otroke poskrbeli sorodniki

V preteklosti je policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja. Mati umrlega otroka ima več otrok.

Med pridržanjem staršev so za sorojence umrlega poskrbeli sorodniki. Kot je junija povedal direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška Marko Verdev, s sorojenci sodelujejo krajevno pristojni centri za socialno delo v okviru izvajanja razbremenilnih pogovorov in nudenja psihološke pomoči, če bi jo potrebovali.

Obema osumljencema je celjska policija odvzela telesne tekočine zaradi preverjanja, ali sta bila med dogodkom pod vplivom prepovedanih drog. Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Otrok v avtu
Novice Mati dečka, ki je umrl v razgretem vozilu, in njen partner znanca policije #video
Otrok v avtu
Novice Po smrti otroka v razgretem avtomobilu materi in partnerju odvzeli prostost
Ne spreglejte