Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2023,
19.27

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,44

Natisni članek

Prebold Center za socialno delo policija otrok smrt

Sreda, 21. 6. 2023, 19.27

9 mesecev, 1 teden

Mati dečka, ki je umrl v razgretem vozilu, in njen partner znanca policije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,44

Kot poroča portal MMC, celjski kriminalisti še vedno preiskujejo smrt manj kot dve leti starega dečka, ki je v torek umrl v razgretem avtomobilu v občini Prebold. Mati dečka in njen partner sta bila znanca tamkajšnjega centra za socialno delo, kjer trenutno nudijo pomoč njegovim sorojencem, portal 24ur.com pa poroča, da sta bila tudi znanca policije. Oba sta trenutno v 48-urnem pridržanju, v petek pa naj bi bilo znano, ali ju bodo spustili na prostost ali pa bo sodnik zanju odredil pripor.

Na Centru za socialno delo Savinjsko-Šaleška so za Televizijo Slovenija povedali, da so družino umrlega dečka poznali, saj je mati pri njih urejala varstvo in skrb za otroke ter pravice do socialne pomoči in otroškega dodatka.

"Center je začel tudi postopek nudenja pomoči družini, vendar se mama žal ni odzvala. Center družini ob tem tragičnem dogodku nudi pomoč, ki jo seveda potrebuje. Opravljajo se razbremenilni pogovori s sorojenci, če jo bodo potrebovali, pa jim bo nudena tudi psihološka pomoč," je povedal direktor centra Marko Verdev in dodal, da so sorojenci umrlega dečka trenutno nameščeni v okviru sorodstvene mreže.

Policisti so tudi danes izvajali hišne preiskave, povezane z obema osumljenima, neuradno naj bi iskali droge, saj naj bi bila oba odvisnika od drog, poroča Večer. Po nekaterih, s strani policije nepotrjenih informacijah, naj bi bila v času, ko je deček spal v avtu, v hiši zabava. 

Mati naj bi imela več otrok, ki so jih po njenem pridržanju namestili pri sorodnikih, še navaja Večer. 

Oba sta trenutno v 48-urnem pridržanju, v petek pa naj bi bilo znano, ali ju bodo spustili na prostost ali pa bo sodnik zanju odredil pripor.

Otrok v avtu
Novice Po smrti otroka v razgretem avtomobilu materi in partnerju odvzeli prostost

Mater in njenega partnerja je policija že obravnavala

Portal 24ur.com pa poroča, da sta bila mati in njen partner tudi znanca policije, ki ju je že obravnavala. Eno osebo so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja, drugo pa zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Preiskava torkovega dogodka sicer še vedno poteka. Policija pri družini opravlja hišno preiskavo, v četrtek pa naj bi bili znani tudi rezultati obdukcije. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti, ki se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

Kot smo že poročali, je v torek nekaj pred 13. uro v naselju Sv. Lovrenc v občini Prebold umrl otrok, ki je ostal zaprt v avtomobilu na soncu. Umrl naj bi v avtomobilu pred domačo hišo, v kateri je živel z mamo in njenim partnerjem, v razgretem avtomobilu pa naj bi bil najmanj dve uri. 

Kakšen je psihološki vidik smrti otroka v razgretem avtomobilu, poglejte v spodnjem posnetku:

avtosedež otrok varnostni pas
Novice Zakaj se lahko zgodi, da pozabimo otroka v avtu?
bazen, poletje
Novice Tragedija med rojstnodnevno zabavo v Pulju: v bazenu utonil triletnik
Ne spreglejte