SiolNET. Novice Slovenija
7,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marta Kos odstopila kot podpredsednica Gibanja Svoboda

7,35

termometer

Marta Kos | Marta Kos je po izstopu iz predsedniške tekme izstopila še kot podpredsednica stranke GS. | Foto: STA
Marta Kos je po izstopu iz predsedniške tekme izstopila še kot podpredsednica stranke GS. Foto: STA

Potem ko je Marta Kos presenetila z izstopom iz predsedniške tekme, je zdaj odstopila tudi z mesta podpredsednice stranke Gibanje Svoboda, članica stranke pa ostaja. 

Marta Kos je pred slabima dvema tednoma sporočila, da izstopa iz tekme za predsednico republike. Še prejšnji mesec je na Facebooku sicer zatrdila, da od kandidature ne namerava odstopiti. Zdaj je Kosova odstopila tudi z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda. 

Marta Kos Novice Marta Kos se poslavlja od predsedniške tekme

Kosova pojasnila odločitev za odstop z mesta podpredsednice GS

Kosova je v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, med drugim zapisala, da je njeno življenje po odstopu od predsedniške kandidature dobilo nove usmeritve, zaradi katerih podpredsedniškim dolžnostim ne bo mogla posvetiti "dovolj časa in predanosti".

V odstopni izjavi, naslovljeni na člane sveta stranke, je Kosova sicer med drugim zapisala, da verjame, da je v interesu stranke, da "reorganizira vodenje na način, ki bo stranki omogočal, da se bo postavila na trdne temelje in uspešno nastopila na letošnjih lokalnih volitvah in šla enotna in močna tudi na naslednje parlamentarne volitve".

Kot je še zapisala, z mesta podpredsednice odstopa "iz spoštovanja do funkcije". Ob tem je spomnila, da je s stranko intenzivno sodelovala od februarja letos, mesto podpredsednice pa zasedla aprila, ko so se "borili za zmago na parlamentarnih volitvah".

"Naš cilj je bil, da ponovno vzpostavimo spoštovanje do naših državljanov, do vladavine prava in do naših demokratičnih institucij in da vsem prebivalcem Slovenije zagotovimo dostojanstveno življenje v svobodi," je zapisala in izrazila prepričanje, da jim je to tudi uspelo.

V Gibanju Svoboda odločitve Kosove podrobneje ne komentirajo, odgovarjajo le, da spoštujejo njeno osebno odločitev.

V četrtek seja stranke GS

Največja vladna stranka je tako ostala brez predsedniškega kandidata, o čemer bodo med drugim razpravljali na četrtkovi seji sveta stranke. Izvršni odbor Gibanja Svoboda je sicer po odstopu Kosove že sklenil, da ne bodo ponudili drugega kandidata, Golob pa je takrat dejal, da bo svet stranke v 14 dneh odločil, katerega od preostalih predsedniških kandidatov bodo podprli.

Končna odločitev stranke bo tako po pričakovanjih znana v četrtek, ko se člani sveta stranke na seji verjetno ne bodo mogli izogniti tudi razpravi o odstopu Kosove. Ta sicer za zdaj še vedno ostaja članica stranke, je potrdila za Dnevnik. 

Marta Kos Novice Golobovi zanikajo, da bi Kosovi ponudili prestižno službo v Ameriki

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin