Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
12.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,06

18

Natisni članek

Marjan Šarec LMŠ evropske volitve Danes Danes

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 12.01

5 let, 1 mesec

Novinarka Irena Joveva nosilka liste LMŠ na evropskih volitvah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,06

18

Prvak LMŠ Marjan Šarec je predstavil listo kandidatov za nastop na volitvah v Evropski parlament. Nosilka liste LMŠ na evropskih volitvah je novinarka Irena Joveva, drugi na listi bo državni sekretar na ministrstvu za obrambo Klemen Grošelj. Šarec na predstavitvi liste ni konkretno odgovoril na vprašanje, kakšen volilni izid pričakujejo, dejal je le, da si želijo čim boljšega rezultata.

Predsednik stranke LMŠ in predsednik vlade Marjan Šarec je na začetku novinarske konference dejal, da LMŠ danes uradno začenja kampanjo za evropske volitve: "To tekmo jemljemo resno. Tokratne evropske volitve bodo izjemnega pomena za dogajanje znotraj EU. Prav je, da gremo na volitve, da jasno izrazimo svojo voljo in da imajo slovenske volivke in volivci možnost izbire."
Marjan Šarec
Novice Šarec: Podražitve javnih storitev v mnogih primerih neupravičene

Nosilka liste LMŠ bo novinarka Irena Joveva

Prvo mesto na listi LMŠ za evropske volitve bo prevzela Irena Joveva, do zdaj novinarka na televizij Pop TV. Kot je dejala, je pred nekaj tedni dobila omenjeno priložnost, ki jo je pozneje sprejela: "S tem je moje novinarske poti ali zgodbe nepreklicno konec, to je dejstvo. Najtežja stvar je bila, da sem morala izbrati med strahom in pogumom, ampak odločila sem se, da ne bo strah tisti, zaradi katerega bom na koncu rekla ne."

"Najtežja stvar je bila, da sem morala izbrati med strahom in pogumom, ampak odločila sem se, da ne bo strah tisti, zaradi katerega bom na koncu rekla ne," je povedala nosilka liste LMŠ Irena Joveva. | Foto: STA , "Najtežja stvar je bila, da sem morala izbrati med strahom in pogumom, ampak odločila sem se, da ne bo strah tisti, zaradi katerega bom na koncu rekla ne," je povedala nosilka liste LMŠ Irena Joveva. Foto: STA ,

"Rada bi gradila na ljudeh in na tem, da ljudje postanejo uslišani. Po marsikakšni raziskavi je Evropa preveč oddaljena od ljudi oziroma od posameznika. Jaz bi bila rada tista, ki bi to spremenila. Rada bi, da ljudje sami povedo, zakaj ravno jaz, rada bi slišala njihova mnenja in jim povedala, da bo njihov glas uslišan tudi na evropskem parketu," je pojasnila Joveva in dodala, da se za kandidaturo ni odločila po javnomnenjskih anketah.

Poleg Joveve in Grošlja so na listi LMŠ za evropske volitve še finančna svetovalka in direktorica družinskega podjetja Katja Damij, kamniški občinski svetnik Edis Rujović, doktorica znanosti s področja menedžmenta Justina Erčulj, Šarčeva predstavnica za odnose z javnostmi Jasna Ružički, kandidat za župana Cerknice Luka Kočevar in elektrotehnik Rudi Spruk.

Šarec: Ljudje, ki so na naši listi, vas ne bodo razočarali

LMŠ se na evropske volitve podaja z novimi obrazi, je še dejal Šarec in dodal, da gre za kandidate, ki želijo biti aktiven del Evropskega parlamenta in s svojimi dejanji uvajati spremembe znotraj EU.

"Ne želimo federalizma, ne želimo, da bi se morale države odreči svoji suverenosti, prav pa je, da dobimo Evropo, ki bo po meri njenih državljank in državljanov. Ljudje, ki so na naši listi, to izražajo in vas ne bodo razočarali," je poudaril Šarec in državljane pozval, naj se 26. maja udeležijo evropskih volitev.

Šarec: Volivkam in volivcem dajemo možnost izbire. Video: Planet.


Na vprašanje, kakšnega rezultata si želi oziroma ga pričakuje, je Šarec v svojem slogu odgovoril, da čim boljšega. "Vedno ko se lotiš nekega projekta, obstaja možnost, da ne uspe. Danes se je pokazalo, da vendarle nekaj znamo in da znamo voditi vlado. Volivkam in volivcem dajemo možnost, da nam dajo priložnost, da soustvarjamo tudi v EU," je še povedal Šarec.

Miro Cerar Alenka Bratušek
Novice Bi bil ločen nastop SMC in SAB na evropskih volitvah poguben za obe? #video

Kaj vse so zahtevali v LMŠ?

V LMŠ so sredi februarja sporočili, da so se odločili za samostojen nastop na evropskih volitvah brez povezave s strankama SAB in SMC. Dogovor o morebitnem oblikovanju skupne kandidatne liste strank LMŠ, SMC in SAB, ki spadajo v politično skupino evropskih liberalcev (Alde), je bil v zraku dlje časa.

Idejo je načelno podpiral tudi Šarec, pri čemer so v njegovi stranki zahtevali, da jim pripade mesto nosilca kandidatne liste. Po nekaterih informacijah naj bi v LMŠ zahtevali celo prva tri mesta in možnost veta na druge kandidate.

Janez Janša Karl Erjavec
Novice Bosta Karl Erjavec in Janez Janša tvegala in se podala v boj? #video

Video: Planet


Ivo Vajgl
Novice Vajgl ne bo več kandidiral na evropskih volitvah

Do zdaj sta svoji listi za evropske volitve med drugim predstavili stranki SD in NSi. Nosilka prve bo evropska poslanka Tanja Fajon, druge pa nekdanja predsednica NSi Ljudmila NovakIvo Vajgl, ki je bil na zadnjih evropskih volitvah izvoljen na listi stranke DeSUS, je medtem sporočil, da se za evropski stolček ne bo več potegoval.

Video: Planet


Janez Janša in Marjan Šarec
Novice Projekcija: SDS in LMŠ si lahko obetata po tri sedeže #volitveEU

Video: Planet


Ljudmila Novak Matej Tonin
Novice NSi odločila: Nosilka liste bo Novakova, Peterle šele tretji
Ne spreglejte