SiolNET. Novice Slovenija
9,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luka Mesec: To se bo zgodilo prvič v zgodovini

9,84

termometer

Luka Mesec |  | Foto: STA
Foto: STA

Minister Luka Mesec je upokojencem obljubil polno uskladitev pokojnin za 8,2 odstotka, so pri Levici objavili na svojem profilu na Facebooku. "Uskladitev lahko upokojenci in upokojenke prvič v zgodovini pričakujete že januarja," je še sporočil Mesec. 

"Pokojnine bodo polno usklajene," so zapisali pri Levici in obenem ob letošnjem dnevu starejših čestitali vsem, ki so že vstopili v tretje življenjsko obdobje.

"Kljub težavam z javnimi financami, ki jih imamo zaradi posledic poplav, smo našli način, da izpeljemo polno uskladitev pokojnin, za 8,2 odstotka. Uskladitev lahko upokojenci in upokojenke prvič v zgodovini pričakujete že januarja," še piše pod objavo na strani na Facebooku.

Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je sicer že februarja sprejel sklep o redni uskladitvi pokojninskih in drugih prejemkov za 5,2 odstotka z veljavnostjo od 1. januarja 2023. Uskladitev je že bila izvedena pri izplačilu pokojnin in drugih prejemkov za februar 2023 in se upošteva pri izplačilu pokojnin od februarja 2023.

Poslanci DZ Novice Poslanci zavrnili zakonski predlog za omejitev števila županskih mandatov Protest upokojencev, Pavle Rupar. Novice Ruparjevi upokojenci znova z zahtevami po dvigu pokojnin #foto #video naslovna Novice Pokojnina – kdaj, kako in koliko?

 

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin