SiolNET. Novice Slovenija
1,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luka Koper dobila novega predsednika uprave

1,68

termometer

Boštjan Napast
Nov predsednik uprave Luke Koper je Boštjan Napast. Foto: STA

Nadzorni svet Luke Koper je na današnji seji na predlog kadrovske komisije za predsednika uprave za petletno mandatno obdobje z današnjim dnem imenoval Boštjana Napasta, donedavnega predsednika uprave Geoplina, je v izjavi ob robu seje nadzornega sveta povedal njegov predsednik Franci Matoz. O tretjem članu uprave nadzorniki še niso odločali.

Napasta so nadzorniki imenovali z osmimi glasovi za, en nadzornik iz vrst predstavnikov kapitala pa je bil vzdržan, je razkril Matoz.

O tretjem članu uprave, pristojnega za finance, pa kadrovska komisija še ni mogla sprejeti odločitve in tudi nadzorni svet o tem še ni odločal, je dodal prvi luški nadzornik. Nadzorniki bodo postopek iskanja člana uprave nadaljevali. Matoz upa, da bi ga lahko našli pred koncem leta, vendar ne bodo prehitevali stvari na račun kakovosti.

Mogoč bo odpoklic brez razloga

O pogodbi z novim predsednikom uprave pa je Matoz zatrdil, da za vse člane uprave, ki jih bo imenoval ta nadzorni svet, velja, da bo mogoč odpoklic brez razloga in da bodo v tem primeru deležni treh plač odpravnine.

Z Napastom se je kadrovska komisija pogovorila že v prvem krogu, ko je bil izbral le član uprave Robert Rožac. Predsednik nadzornega sveta je ob tem pojasnil, da "nikoli ni bilo govora, da kateri od kandidatov ni bil primeren", temveč jih tedaj še nihče ni zadovoljivo prepričal. Kot je navedel Matoz, so prejšnji teden opravili dodatne predstavitve kandidatov, ki so trajale tudi po več kot uro.

Luka Koper Novice Kdo bo najprimernejši za vodenje Luke Koper?

Matoz zadovoljen s pojasnilom o poslovanju Geoplina in hrvaškega PPD

Matoz se je odzval tudi na pisanje portala Necenzurirano.si, da naj bi Napast kot direktor Geoplina sklenil skoraj 60 milijonov evrov vreden zakup zemeljskega plina v Ukrajini, s čimer naj bi pomagal hrvaškemu PPD v lasti Pavaa Vujnovaca. Pred dnevi pa je eno od podjetij iz skupine, ki jo vodi Vujnovac, skupaj z danskim Maerskom dobilo koncesijo za kontejnerski terminal na Reki.

Kot je povedal Matoz, je o tem prejel tudi anonimko, Napast pa mu je pisno ustrezno pojasnil, kaj se je dogajalo, z odgovori pa da je sam zadovoljen.

Napast po Matozovih besedah trenutno živi na Ptuju, a je na kadrovski komisiji pojasnil, da se bo v primeru imenovanja za predsednika uprave preselil na obalo.

Uprava pod vodstvom Dimitrija Zadela je sporazumno odstopila konec oktobra. V vmesnem obdobju je nadzorni svet za člana uprave imenoval Roberta Rožaca.

tovorna ladja Luka Koper Posel danes V upravo Luke Koper imenovali le Roberta Rožaca

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin