SiolNET. Novice Slovenija
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lokalne volitve: zadnji dan za prijavo glasovanja na domu

0,02

termometer

Predčasne volitve 2022 | Na domu lahko glasujejo tudi volivci, ki jim je odrejena izolacija zaradi okužbe s koronavirusom.  | Foto: Ana Kovač
Na domu lahko glasujejo tudi volivci, ki jim je odrejena izolacija zaradi okužbe s koronavirusom. Foto: Ana Kovač

Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev lahko volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, na katerem so vpisani v volilni imenik, še danes sporočijo občinski volilni komisiji, da želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu.

Na domu lahko glasujejo tudi volivci, ki jim je odrejena izolacija zaradi okužbe s koronavirusom. Obvestilu, da želijo glasovati na domu, pa morajo priložiti ustrezno dokazilo.

Drugi krog županskih volitev bo v nedeljo v 47 od 212 občin, kjer pred desetimi dnevi nobeden od županskih kandidatov ni dobil večinske podpore. Volivke in volivci bodo izbirali med kandidatoma, ki sta bila v prvem krogu najuspešnejša.

V 165 občinah so župane že izbrali 

Na odločitev o novem županu med drugim čakajo tudi v mestnih občinah Maribor, Kranj, Celje, Nova Gorica, Murska Sobota in Krško. V preostalih 165 občinah so župane za prihodnji štiriletni mandat izbrali že 20. novembra, ko so izvolili tudi nove občinske svete.

Volivci imajo sicer v teh dneh tudi možnost, da glas oddajo na predčasnem glasovanju. V večjih občinah so predčasno glasovanje omogočili tri dni in bo po torku potekalo še danes ter v četrtek, v manjših občinah so za predčasno glasovanje določili en dan.

Lokalne volitve. Novice Drugi krog lokalnih volitev: v 47 občinah se začenja predčasno glasovanje Mokronog Novice V Mokronogu tekma med županom in njegovim nekdanjim podpornikom Krško Novice Krško: predvolilna kampanja je mirna in spoštljiva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin