Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
10.33

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

LMŠ Marjan Šarec predsedniške volitve 2017

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 10.33

5 let, 6 mesecev

LMŠ popravila nepravilnost iz predsedniške volilne kampanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Marjan Šarec | Foto STA

Foto: STA

LMŠ je na podlagi zahteve iz revizijskega poročila o pravilnosti financiranja lanske volilne kampanje Marjana Šarca za predsedniške volitve v humanitarne namene nakazala 6968 evrov. Računsko sodišče je omenjeni popravljalni ukrep v porevizijskem poročilu ocenilo kot zadovoljiv.

Računsko sodišče je namreč v reviziji med drugim ugotovilo, da LMŠ prispevkov pravnih oseb, ki jih je pridobila v nasprotju z zakonom, ni v 30 dneh od prejema nakazala v humanitarne namene. Stranki je izreklo mnenje s pridržkom in od nje zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

Novice Šarec: Pokojnina ni socialni transfer, ampak poplačilo za minulo delo #video

Slednjega je stranka predložila v predpisanem roku. V njem pa je izkazala nakazilo prispevkov v skupnem znesku 6968 evrov, ki so ji bili dani v nasprotju z zakonom, v humanitarne namene.

Šlo je za prispevke, ki jih je stranka dobila v obliki izrednih popustov pravnih oseb, od tega izredne popuste za oglaševanje v skupnem znesku 6870 evrov in izredne popuste za tisk v skupnem znesku 98 evrov. LMŠ je sredstva nakazala Slovenskemu društvu hospic.

Marjan Šarec
Novice Koga bo Marjan Šarec poslal v boj na županske volitve?

Zakon o volilni in referendumski kampanji v 14. členu določa, da pravne osebe ne smejo financirati volilne kampanje ter da mora organizator volilne kampanje prispevke, ki so mu dani v nasprotju z zakonom, v 30 dneh od prejema nakazati v humanitarne namene, kot so določeni v zakonu, ki ureja humanitarne organizacije.

Damir Črnčec
Novice Šarec in LMŠ v bran Črnčecu, peticijo podpisalo že tri tisoč ljudi

Računsko sodišče je sicer mnenje s pridržkom izreklo tudi Dušanu Kumru, ki je pred lanskimi predsedniškimi volitvami organiziral kampanjo Boruta Pahorja. Tudi pri njem je ugotovilo, da vseh prispevkov pravnih oseb, ki so bili zbrani v nasprotju z zakonom, ni v roku nakazal v humanitarne namene.

Šlo je za 940 evrov, ki pa jih je Kumer v humanitarne namene nakazal med revizijskim postopkom, zato računsko sodišče v tem primeru ni zahtevalo odzivnega poročila.

Ne spreglejte