SiolNET. Novice Slovenija
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Direktor PU Koper Korasa prejel odpoved: Nepravilnosti zanikam, pritožil se bom

1,28

termometer

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je danes zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z delom podal izredno odpoved dvema zaposlenima, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Eden od njiju je direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa, ki je očitane nepravilnosti v pisni izjavi za medije zanikal.

Zaposlenima očitajo hujše kršitve delovnih obveznosti, saj so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti in je storjeno v povezavi z opravljanjem dela.

Lindav je za zaposlena izdal delovnopravni ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in prepoved opravljanja dela za čas trajanja postopka.

O razlogih za sum, da sta kaznivega dejanja osumljeni uradni osebi, zaposleni v policiji, bo policija obvestila tudi posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, so sporočili z GPU.

Korasa je v izjavi potrdil, da je prejel sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. "V dokumentu se mi presenetljivo pripisuje kršitev prava pri izvedbi postopka varnostnega preverjanja ob zaposlitvi posameznika pred sklenitvijo delovnega razmerja v policiji," je zapisal.

Šlo naj bi za ponarejanja izsledkov varnostne preverke, ki je pogoj za zaposlitev v policiji, a Korasa nepravilnosti zanika. Zoper sklep se bo pritožil, možnost zagovora pa ima 14. julija, je še zapisal.

Po poročanju Dnevnika naj bi izredno odpoved poleg Korase dobil tudi vodja sektorja za notranje preiskave in integriteto v službi generalnega direktorja policije Metod Jerman. Na pomembna položaja ju je postavil nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj, še poroča Dnevnik.

Pojasnilo Korasa si lahko v celoti preberete spodaj: 

Javnost obveščam, da sem danes prejel sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

V dokumentu se mi presenetljivo pripisuje kršitev prava pri izvedbi postopka varnostnega preverjanja ob zaposlitvi posameznika pred sklenitvijo delovnega razmerja v policiji. 

Nepravilnosti zanikam.

Zoper sklep se bom pritožil. Možnost zagovora pa imam šele 14. 7. 2022

Pozdrav.
Boris Korasa

V vodstvu policije več kadrovskih menjav

Sicer pa je Lindav v ponedeljek za svojega namestnika imenoval Roberta Ferenca. Na položaj direktorja uprave uniformirane policije je Lindav imenoval Marka Gašperlina, za njegovega namestnika pa Božidarja Štembergerja, so sporočili z GPU.

Zoran Janković Novice NPU, ki je pod nadzorom Lindava, pravkar preiskuje Energetiko Ljubljana Aleš Hojs Novice Zamenjave na vrhu policije. Urbasa zamenjal Antolovič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin