Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
13.55

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Lidl Lidl Slovenija

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 13.55

5 let, 1 mesec

Lidl Slovenija je prejel certifikat IS0 500001 za učinkovito energetsko upravljanje

Oglasno sporočilo

Tehnična strokovna organizacija DEKRA je Lidlu Slovenija podelila mednarodno priznan certifikat ISO 50001 in s tem potrdila, da trgovsko podjetje energetsko učinkovito upravlja svoje nepremičnine: upravno stavbo in logistični center v Komendi ter trgovine. Samo z ukrepi varčne rabe energije v letu 2018 so v Lidlu Slovenija zmanjšali porabo električne energije za pet odstotkov.

Standard ISO 50001 se podeljuje podjetjem, ki trajnostno in učinkovito upravljajo energijo. Ponuja jim platformo za nadaljnje spremljanje kazalnikov energetske učinkovitosti, določitev področij, na katerih so možne izboljšave, nadzorovanje izvedenih energetskih ukrepov ter aktivno delovanje zaposlenih na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. Vse z namenom optimalne izrabe energetskih virov in manjše porabe energije.

Med številnimi ukrepi, ki so jih v Lidlu Slovenija leta 2018 udejanjili v svojih trgovinah, je uvedba LED-osvetljave prostorov, pametni sistem ogrevanja in ohlajanja (prilagajanje temperature številu obiskovalcev in delu dneva) ter stalen nadzor temperature v hladilnikih. Izvedli so obsežno šolanje zaposlenih in v upravni stavbi zamenjali plinsko peč s toplotno črpalko.

"Certifikat ISO 50001 je rezultat prizadevanj Lidlovk in Lidlovcev za zmanjšanje rabe energije in izboljšanje energetskega upravljanja ter dokazuje, da uresničujemo svoje zaveze na področju naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet," je povedal Robert Penezić, direktor investicij v Lidlu Slovenija. "Okolju prijaznim energetskim ukrepom se bomo intenzivno posvečali tudi v prihodnjih letih, med večjimi letošnjimi projekti je gradnja 1 MW velike sončne elektrarne na strehi novega logističnega centra v Arji vasi." Že sedaj sta s sončno elektrarno na strehi opremljeni Lidlovi trgovini v Mariboru (Ptujska cesta) in Ljubljani (Bežigrad).

V Skupini Lidl je s certifikatom ISO 50001 trenutno certificiranih skupno 27 Lidlovih držav, poleg Lidla Slovenija so v nedavnem sklopu držav certifikat prejeli še Lidl Portugalska, Lidl Grčija, Lidl Slovaška in Lidl Bolgarija.

Lidl | Foto:


Naročnik oglasne vsebine je Lidl Slovenija.

Ne spreglejte