Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2017,
15.27

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

8

Natisni članek

LDS Anton Anderlič

Sobota, 28. 1. 2017, 15.27

7 let, 2 meseca

LDS se na naslednjih volitvah vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

8

Anton Anderlič | Foto STA

Foto: STA

LDS je stranka s tradicijo, ki je v zlatem obdobju slovenskega razvoja in ustanovitve samostojne države opravila veliko delo, v teh zimskih dneh pa obrača nov list, je na novinarski konferenci ob robu srečanja stranke dejal njen predsednik Anton Anderlič. Ambicija LDS je nastop na prihodnjih volitvah, pri čemer računa na neopredeljeni del volivcev.

"Dovolj časa je minilo od zadnjih državnozborskih in lokalnih volitev, da lahko vsak sam preveri, ali je bila odločitev na volitvah prava ali ne. Jasno pa je, da številni, ki so mislili, da bo drugače, zdaj verjamejo v to, da bi bilo treba narediti nekaj, kar bi vrnilo zaupanje državljanov," je poudaril predsednik LDS Anton Anderlič.

Kot je navedel, so pobude za današnje srečanje stranke prišle od mlajših članov stranke. Srečanje pa je po njegovih besedah namenjeno seznanitvi članstva s stanjem stranke ter tlakovanju poti do letošnjega aprilskega kongresa.

Uvodno besedo je imel ekonomist Jože Mencinger, ki je govoril o vprašanjih upravljanja države ter kaj narediti z idejo univerzalnega temeljnega dohodka.

LDS v osnovi ostaja enaka

Na srečanju bodo predstavili tudi novo zasnovo stranke, takšne, ki bo odražala sedanje potrebe LDS in omogočala njeno učinkovito delovanje v prihodnje, je pojasnil Anderlič in dodal, da temeljnih izhodišč stranke ne bodo spreminjali.

Aprila bodo volili novo vodstvo stranke

V LDS po Anderličevih navedbah računajo, da bodo spomladi oziroma aprila pripravili kongres, imenovali novo vodstvo z novimi obrazi in program nadgradili z novimi vrednotami. Sam se za še en predsedniški mandat v stranki ne bo potegoval.

V predsedniške volitve se ne bodo vtikali

Omenil je, da se v kampanjo za predsednika republike ne bodo vtikali, a resno računajo na neopredeljeni del volilnega telesa in na nastop na državnozborskih in lokalnih volitvah leta 2018.

Med člani stranke ostajajo nekatera vidna imena, kot sta Jožef Školč in Aleš Gulič.

Ne spreglejte