Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2021,
20.31

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

7

Natisni članek

Slovenj Gradec bolnišnica Janez Lavre

Torek, 12. 1. 2021, 20.31

3 leta, 3 mesece

Lavre znova direktor slovenjgraške bolnišnice, strokovna direktorica odstopila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

7

Janez Lavre | Foto STA

Foto: STA

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je na tajnem glasovanju med dvema kandidatoma za direktorja bolnišnice danes izbral nekdanjega direktorja Janeza Lavreta. Soglasje k imenovanju mora podati še vlada. Strokovna direktorica Jana Makuc je po razglasitvi rezultatov sporočila, da z Lavretovo potrditvijo odstopa kot strokovna direktorica.

Na že tretji razpis za direktorja slovenjgraške bolnišnice v manj kot letu dni sta prispeli dve prijavi, poleg Janeza Lavreta se je za mesto direktorja potegoval tudi zdravnik Bojan Vujkovac, ki v bolnišnici vodi center za zdravljenje Fabryjeve bolezni.

Oba kandidata sta se danes na javnem delu seje predstavila članom sveta zavoda, ti pa so nato po daljši razpravi, ki je potekala za zaprtimi vrati in je bila po besedah predsednika sveta zavoda Simona Jevšinka burna, opravili tajno glasovanje.

Lavre, ki je po predstavitvi zapustil sejo, je dobil potrebno večino glasov za imenovanje, kakšen točno je bil izid glasovanja devetčlanskega sveta zavoda, pa Jevšinek po seji ni razkril. Je pa povedal, da tudi sam odstopa kot predsednik oz. član sveta zavoda, in sicer iz osebnih razlogov, poroča STA.

Lavre spomladi zaradi spornih tvitov odstopil

Na čelo slovenjgraške bolnišnice se tako, kot kaže, vrača nekdanji direktor, ki je lani spomladi odstopil, potem ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. Svet zavoda ga je imenoval za polni mandat.

Po razglasitvi rezultatov glasovanja je pred člane sveta zavoda stopila strokovna direktorica bolnišnice Jana Makuc in ponovila, kar je ob navzočnosti strokovnega sveta napovedala že v ponedeljek na novinarski konferenci, da bo ob Lavretovi dokončni potrditvi na vladi odstopila z mesta strokovne direktorice.

Na strokovnega direktorja so vezani tudi mandati vseh predstojnikov v bolnišnici, tako da z odstopom strokovne direktorice prenehajo tudi funkcije vseh predstojnikov v bolnišnici.

"Menjava vodstva v času epidemije lahko ogrozi delovanje zavoda"

Pred današnjo sejo je strokovni svet bolnišnice v ponedeljek opozoril, da menjava vodstva v času epidemije lahko ogrozi delovanje zavoda ter da v tem času zaposleni potrebujejo predvsem stabilnost in mir za delo. Prav tako je strokovni svet izrazil nasprotovanje političnemu kadrovanju, pri čemer je spomnil, da je vlada pred dnevi zamenjala enega od članov sveta zavoda.

Vlada je namreč pred nekaj dnevi razrešila članico sveta zavoda Danico Repas, ki prihaja iz vrst DeSUS, in za preostanek mandata imenovala Štefana Šumaha iz vrst SDS.

Slovenjgraško bolnišnico je od aprila lani kot v. d. direktorice vodila Alenka Jezernik Skudnik, ki se je za mesto direktorice potegovala na prejšnjem razpisu, a ni dobila potrebne večine glasov. Prav tako jih na glasovanju ob prejšnjem razpisu ni dobil Lavre, ki se je tudi takrat potegoval za mesto direktorja.

Ne spreglejte