SiolNET. Novice Slovenija
4,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kris srečno pristal v Los Angelesu

4,20

termometer

Kris pred odhodom v ZDA.
Foto: Bojan Puhek

Mali Kris Zudich, ki je včeraj okrog 12. ure z Letališča Jožeta Pučnika z zasebnim letalom poletel proti ZDA, je srečno pristal v Los Angelesu. Tamkajšnjo kliniko UCLA, kjer bo prejel zdravilo zolgensma, bo prvič obiskal jutri.

Larisa Štoka, ustanoviteljica in predsednica društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki je vodilo akcijo zbiranja denarja za malega Krisa, je bila v stiku s Krisovo mamico Ano Jerak. Tako nam je Larisa že v zgodnjih jutranjih urah sporočila, da je deček z družino srečno pristal v Los Angelesu. Podrobnosti o tem, kako je 14 ur dolg polet potekal in kako se je mali borec na potovanju držal, še nimamo.

Kris. Amerika. Novice Kris pred odhodom dobil vročino, pot v ZDA bo trajala 14 ur #video #foto

Krisa smo včeraj okrog 12. ure slovenski mediji pospremili na Letališče Jožeta Pučnika, od koder je z zasebnim letalom srbskega poslovneža Miodraga Kostića poletel proti ZDA. Poleg medijev so bili ob Krisu tudi njegovi stari starši, slovo od vnuka pa je bilo dolgo in čustveno.

Kris Zudich Novice Kaj nas je naučila Krisova zgodba #video

Kaj je tik pred odhodom povedala Krisova mamica Ana in kako je potekal Krisov odhod, preverite TUKAJ.

Krisova mama je včeraj v izjavi pred odhodom povedala, da bo deček jutri prvič obiskal losangeleško kliniko UCLA, kjer bo prejel okrog dva milijona evrov vredno zdravilo zolgensma. S tem bo postal prvi otrok s spinalno mišično atrofijo v Sloveniji, ki bo deležen genskega zdravljenja.

Kris pred odhodom v ZDA. Foto: Bojan Puhek

Točen dan, ko bodo tamkajšnji zdravniki dečku aplicirali zdravilo, še ni znan, je včeraj še enkrat poudarila mama. "Najprej bodo verjetno še enkrat opravili vse potrebne preiskave, potem pa bomo izvedeli datum. Mislim pa, da gre tukaj za štetje v dnevih in da se ne bo ne vem kako dolgo čakalo," je povedala.

Kris pred odhodom v ZDA. Novice Fotozgodba: kako se je Kris odpravil na najpomembnejšo pot v življenju

Kris bo nato več tednov ostal v Ameriki, nastanjen bo v apartmaju nedaleč od bolnišnice, kjer bodo v tem času redno spremljali njegov odziv na zdravilo in napredek. Ko bodo presodili, da lahko deček odpotuje nazaj domov, se bo družina prav tako z zasebnim letalom gospoda Kostića vrnilo v Slovenijo.

Larisa Štoka Trendi Spoznajte učiteljico z velikim srcem, ki stoji za akcijo za Krisa #intervju #video Bia Separations Posel danes Podjetje, ki je pomagalo razviti zdravilo za Krisa, v hudih težavah

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 61
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin