Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
16.35

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,83
policija iskana oseba Slovenija kriminalistična preiskava

Natisni članek

Četrtek, 20. 6. 2024, 16.35

1 mesec

Kriminalisti v Murski Soboti prijeli dalj časa iskano osebo, za katero je bila razpisana tiralica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,83
Kriminalist | Slovenska policija je po navedbah GPU v kampanjo vključila tri ubežnike, glede na opis kaznivih dejanj, pa gre pri torkovem primeru izsleditve iskane osebe za leta 1990 rojeno Marino Kramberger. | Foto STA

Slovenska policija je po navedbah GPU v kampanjo vključila tri ubežnike, glede na opis kaznivih dejanj, pa gre pri torkovem primeru izsleditve iskane osebe za leta 1990 rojeno Marino Kramberger.

Foto: STA

Slovenski kriminalisti so v torek na območju murskosoboške policijske uprave izsledili in prijeli dalj časa iskano osebo, za katero je bila razpisana tudi sodna tiralica. Oseba je bila obsojena zaradi več kaznivih dejanj goljufij, policisti pa so jo po prejetju odpeljali v zapor na prestajanje zaporne kazni, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Omenjena oseba se je dalj časa uspešno skrivala, zato jo je slovenska policija uvrstila tudi na seznam najbolj iskanih oseb v EU (EU Most Wanted).

Europol sicer vsako leto posodobi podatke o najbolj odmevnih storilcih kaznivih dejanj, leta 2023 je na spletno stran naložil novo skupino več kot 50 najbolj iskanih storilcev kaznivih dejanj. Med kaznivimi dejanji, ki so jih zagrešili prebežniki, so na seznamu umori, trgovina z ljudmi, oboroženi ropi in kibernetski kriminal, izhaja s spletne strani Generalne policijske uprave (GPU).

Gre za Marino Kramberger, rojeno leta 1990 

Slovenska policija je po navedbah GPU v kampanjo vključila tri ubežnike, glede na opis kaznivih dejanj, pa gre pri torkovem primeru izsleditve iskane osebe za leta 1990 rojeno Marino Kramberger, ki bi po navedbah na spletni strani GPU morala prestati eno leto in tri mesece zaporne kazni zaradi več kaznivih dejanj goljufije. Ob tem je omenjena osumljena še drugih kaznivih dejanj goljufije, za katere ji je zagrožena še zaporna kazen do treh let, piše na spletni strani GPU.

kokain, zaseg, Nemčija
Novice Operacija Plexus: nemški preiskovalci zasegli rekordnih 35 ton kokaina #video
Zasežena droga
Novice Celje: kriminalisti zaključili obsežno preiskavo in zaprli devet oseb #foto
kriminalisti - hišne preiskave
Novice Kriminalisti prijeli 13 članov kriminalne združbe, povezane s prepovedanimi drogami
Ne spreglejte