Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 12. 2021,
9.27

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,05

38

Natisni članek

Hrvaška Slovenija Arbitražni sporazum Borut Pahor Jadranka Kosor

Petek, 10. 12. 2021, 9.27

2 leti, 4 mesece

Jadranka Kosor o pogovorih z Borutom Pahorjem: To mi je šlo zelo na živce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,05

38

Jadranka Kosor in Borut Pahor | Jadranka Kosor in Borut Pahor na neformalnem srečanju v Kranjski Gori v začetku leta 2010.  | Foto STA

Jadranka Kosor in Borut Pahor na neformalnem srečanju v Kranjski Gori v začetku leta 2010.

Foto: STA

Nekdanja hrvaška predsednica vlade Jadranka Kosor je pogajanja o vstopu Hrvaške v EU s tedanjim slovenskim premierjem Borutom Pahorjem označila za vse prej kot ljubezenska. "Mediji so najine pogovore prikazovali kot neko ljubezensko zgodbo, kar mi je šlo pošteno na živce," je dejala.

Jadranka Kosor je spregovorila o pogostih srečanjih z Borutom Pahorjem izpred desetletja, ko se je Hrvaška z EU pogajala o vstopu v elitno družbo članic. Kot je dejala za hrvaški spletni medij 24sata.hr, je bila njena prva naloga, da odpravi blokado pogajanj slovenske vlade. Slovenija je namreč blokirala 14 od 35 poglavij, ki so bila predmet pogajanj. To pa je prineslo zahtevne pogovore s Pahorjem, je dejala.

dragonja
Novice V reki Dragonji izginila desetletna deklica #video

"To ni bilo korektno"

"Mediji so najine pogovore prikazovali kot neko ljubezensko zgodbo, kar mi je šlo pošteno na živce. To ni bilo korektno. Res je, da sva se morala pred kamerami smejati, a ko sva se pogovarjala za zaprtimi vrati, ni bilo preprosto, pogajanja niso potekala gladko," je razkrila Kosorjeva.

Pojasnila je, da sta imela s Pahorjem na mizi arbitražni sporazum, o katerem sta se najprej dogovorila. To je bilo po njenih besedah izjemno pomembno, saj brez tega ne bi mogla nadaljevati.

Na urad predsednika države smo naslovili vprašanja o tem, kako je Pahor doživljaj pogovore s Kosorjevo. Kot so nam odgovorili, je predsednik republike že večkrat pojasnil kako so potekali pogovori in kako jih je doživljal sam. "Nazadnje sta o tem govorila z nekdanjo predsednico Vlade Republike Hrvaške Jadranko Kosor na predvečer njunega prvega srečanja pred 12. leti, na dvorcu Trakoščan," so zapisali. 

Novice Leto dni od izginotja 43-letne Simone Meglič. Motiv ostaja neznan. #video
Ne spreglejte