Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2016,
21.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

Natisni članek

Policija zdravstvo UKC Ljubljana

Četrtek, 13. 10. 2016, 21.23

6 let, 6 mesecev

Ne le preskakovanje čakalnih vrst, ampak tudi provizije pri poslih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

UKC Ljubljana | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Afera preskakovanja čakalnih vrst v največji slovenski bolnišnici bi lahko dobila večje razsežnosti. Omenja se tudi pobiranje provizij za posle, ki so jih podjetja želela skleniti z UKC Ljubljana. Policija molči.

Pridržani po torkovi kriminalistični akciji v preiskavi domnevnega podkupovanja v zameno za preskakovanje čakalnih vrst v zdravstvu ostaja v sodnem pridržanju. Policija medtem tudi danes nadaljuje aktivnosti v zvezi s sumi, prav tako tudi notranjevarnostno preiskavo zaradi osumljenih policistov.

Pridržanega po torkovi policijski preiskavi – šlo naj bi za Uroša Smiljića, zaposlenega v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana – so ljubljanski kriminalisti v sredo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje.

Po neuradnih informacijah POP TV pa v aferi ne gre le za preskakovanje čakalnih vrst. Lahko bi šlo tudi za pobiranje provizij za posredovanje pri poslih, ki so jih podjetja želela skleniti z UKC. Eden od zaposlenih, ki osebno pozna Smiljića, je za televizijo dejal, da je Smiljić pogosto stal ob zdravnikih, prisluškoval, kaj se pogovarjajo, nekaterim se je celo predstavljal kot namestnik direktorja.

Policisti niso všteti med 14 osumljenih oseb

Na ljubljanski policijski upravi ob tem navajajo, da policija tudi danes izvaja aktivnosti v zvezi s sumi storitev večjega števila korupcijskih kaznivih dejanj. Potem ko so v sredo sporočili, da sta storitve omenjenih kaznivih dejanj osumljeni dve pravni osebi in 14 fizičnih, pa so danes pojasnili, da v tej številki niso zajeti policisti, osumljeni storitve kaznivih dejanj.

Da gre verjetno za večje razsežnosti preiskave, potrjujejo podatki policije, da sta poleg 14 fizičnih oseb, sem niso zajeti policisti, v preiskavi tudi dve podjetji. | Foto: Bor Slana Da gre verjetno za večje razsežnosti preiskave, potrjujejo podatki policije, da sta poleg 14 fizičnih oseb, sem niso zajeti policisti, v preiskavi tudi dve podjetji. Foto: Bor Slana

Te namreč obravnava posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj uradnih oseb s policijskimi pooblastili. Več podatkov javnosti policija ne more sporočiti, so pa v stiku z omenjenim oddelkom.

Sušanja so obtožbe čustveno prizadele

Mediji so sicer sinoči poročali, da se je v prisluhe ujel direktor uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj. Posrednik Smiljić naj bi si namreč v zameno za posredovanje v imenu Sušanja zaželel polet s policijskim helikopterjem.

Po današnjem poročanju Radia Slovenija se je Sušanj na obtožbo odzval v kratkem SMS-sporočilu, v katerem je zapisal, da se bo glede na to, da ga nihče ni uradno obvestil, kaj je storil narobe, vzdržal komentarjev. Zapisal je še, da so obtožbe njega in družino neizmerno čustveno prizadele in dodal, da ga huda in zahrbtna bolezen v družini in med najožjimi sodelavci spremlja že dalj časa. Vsem privošči, da jim čez podobne kalvarije nikoli ne bo treba, če pa bodo morali, naj drug drugemu pomagajo, naj bi po poročanju radia še zapisal Sušanj.

Ne spreglejte