Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
9. 5. 2017,
4.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Natisni članek

Lekarna Mirje Fakulteta za farmacijo Lekarna Ljubljana

Torek, 9. 5. 2017, 4.07

6 let, 6 mesecev

Prenova naj bi bila končana od konca leta

Konec šestletne lekarniške sage v središču Ljubljane?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Lekarna Mirje je 2. oktobra leta 2011 zaprla svoja vrata. Jih bo januarski dogovor med lastnico prostorov fakulteto za farmacijo in najemnikom, zavodom Lekarna Ljubljana, znova odprl? Po novem predlogu bodo prenovili le prostore lekarne.

Oktobra 2011 je Lekarna Ljubljana zaprla svojo poslovalnico na Trgu mladinskih delovnih brigad 2 v središču Ljubljane. Po več kot petih letih se stanje ni veliko spremenilo, lekarna pa še vedno ne deluje.

Prostori so sicer v lasti Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani, ta jih je Lekarni Ljubljana oddala v najem, leta 2010 pa so kupili še dodatne prostore v pritličju, kjer so si želeli urediti študijsko-pedagoške dejavnosti. Pred sedmimi leti so za te dodatne prostore odšteli nekaj več kot 220 tisoč evrov, je poročalo Delo, vendar jim zaradi nesoglasja vseh lastnikov v stavbi namembnosti prostorov ni uspelo spremeniti.

Prenova lekarne je bila tudi v načrtovanih projektih Mestne občine Ljubljane za leto 2014, status pa je še vedno v delu.


V katerih lekarnah vam bodo v nočnih urah zaračunali dodatno takso? 

Zakaj za zdravila brez recepta plačujemo več kot sosedi?


Januarski spremenjen načrt

Lekarna Ljubljana načrtuje, da bo do konca leta znova odprla lekarno Mirje. | Foto: STA , Lekarna Ljubljana načrtuje, da bo do konca leta znova odprla lekarno Mirje. Foto: STA , Po več letih nabiranja prahu bi lahko lekarna v središču prestolnice letos znova odprla vrata. Januarja sta se zavod Lekarna Ljubljana in fakulteta za farmacijo dogovorili za drugačno prenovo, ki bo vključevala le prostore, kjer je že bila lekarna.

"Prenova lekarne je načrtovana že več let, vendar zaradi nasprotovanja enega od solastnikov stavbe prvotno načrtovan obseg, ki je vezan na soglasje vseh solastnikov, ni mogoč," o dogovoru iz januarja pravijo na fakulteti za farmacijo, ki jo vodi dekan Borut Božič.

Obnova, vredna 170 tisoč evrov

Po novih načrtih bodo prenovili prostore, velike 170 kvadratnih metrov, vrednost obnove pa bo približno 170 tisoč evrov.

"Pripravlja se projektna dokumentacija v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine. Načrtujemo, da bomo dela končali do konca leta, če ne bo revizij v postopkih javnega naročanja," Tjaša Hace iz zavoda Lekarne Ljubljane odgovarja, da bi ob koncu leta, po šestih letih od zaprtja, znova lahko odprli vrata.


Novi zakon pristrigel krila Lekarni Ljubljana 


Možnost le manjšega usposabljanja študentov farmacije

Kljub prenovi pa ne bo izpolnjena želja fakultete, da bi imela lekarna v njihovi neposredni bližini tudi večjo izobraževalno vlogo. Po novih načrtih bo omogočala le usposabljanje manjšega števila študentov farmacije.

Prostore jim je podaril dolgoletni profesor

Fakulteta za farmacijo je do prostorov na Trgu mladinskih delovnih brigad 2 prišla po zaslugi dolgoletnega profesorja dr. Pavleta Bohinca, ta je prostore dobil v procesu denacionalizacije. Pred tem je lekarno v teh prostorih ustanovil že njegov oče Andrej Bohinc davnega leta 1906, imenovala pa se je lekarna Pri kroni.

Ne spreglejte