Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2018,
14.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

6

Natisni članek

Maribor

Sreda, 22. 8. 2018, 14.00

5 let, 8 mesecev

Komaj je postala poslanka, pa si že želi na drugo funkcijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

6

Lidija Divjak | "Res verjamem, da je v mestu čas za žensko. Za žensko energijo, ki bo delovala povezovalno, ki bo naredila red v mestu in ki bo vzpostavila novo stanje za novi Maribor," je poudarila Lidija Divjak Mirnik. | Foto STA

"Res verjamem, da je v mestu čas za žensko. Za žensko energijo, ki bo delovala povezovalno, ki bo naredila red v mestu in ki bo vzpostavila novo stanje za novi Maribor," je poudarila Lidija Divjak Mirnik.

Foto: STA

Kljub nedavni izvolitvi za poslanko DZ na Listi Marjana Šarca (LMŠ) bo Lidija Divjak Mirnik jeseni kandidirala za županjo Maribora. "Včasih je treba sprejeti odločitve, ki so dobre za mesto, ne le samega sebe," je dejala dolgoletna mestna svetnica lokalne Liste za pravičnost in razvoj (LPR) ob današnji najavi kandidature.

Za županski položaj se je potegovala že pred petimi leti kot kandidatka LPR Stojana Auerja, a je takrat prejela le slaba dva odstotka glasov.

Marjan Šarec, intervju
Novice Bomo usodo države prepustili političnemu novincu?

"Takrat je bila specifična situacija. Zdaj so pa drugi časi," je dejala, prepričana, da si je v tem času pridobila dodatne izkušnje, ki jo še utrjujejo v prepričanju, da je kos županski funkciji. V 12 letih, kar je dejavna v lokalni politiki, je po njenih besedah dodobra spoznala problematiko občine, svoje sposobnosti pa je pokazala tudi v dolgoletnem delu kot direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru. 

Novice Marjan Šarec je novi predsednik vlade. Dobil je en glas več od pričakovanih. #video #foto

"Res verjamem, da je v mestu čas za žensko. Za žensko energijo, ki bo delovala povezovalno, ki bo naredila red v mestu in ki bo vzpostavila novo stanje za novi Maribor," je poudarila. Na volitvah 18. novembra bo kandidirala s podporo volivcev, čeprav sta jo že podprli stranki LMŠ in LPR. Slednji bosta sicer na volitvah v mestni svet nastopili vsaka s svojo listo kandidatov.

Luka Mesec in Marjan Šarec
Novice Dogovor z Levico dosežen: Šarec bo vodil novo slovensko vlado #video
Župansko kandidaturo v Mariboru sta do zdaj napovedala sedanji župan Fištravec in predsednik mestnega odbora SLS Janez Jemec, zelo verjetno pa se bo v župansko tekmo znova podal tudi nekdanji župan Kangler. Kot županskega kandidata DeSUS se omenja nekdanji poslanec Uroš Prikl, medtem ko druge politične stranke še molčijo o svojih kandidatih.
Ne spreglejte