SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kljub obljubi vlade v Črnomlju še niso prejeli pomoči #video

0,12

termometer

Junija letos je Črnomelj opustošila huda toča. Na pomoč so priskočili gasilci, občine ter uprave, tudi ljudje. Skupaj naj bi nastalo za skoraj 547.000 evrov intervencijskih stroškov, piše v končnem poročilu Uprave za zaščito in reševanje. Obrambno ministrstvo je vladi predlagalo, da iz proračunske rezerve povrnejo dobrih 412.000 evrov. Črnomelj in preostala Bela krajina tega denarja še nista videla, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

Medtem ko je toča razbijala po Črnomlju, je Cerarjeva vlada opravljala tekoče posle. Ministrici Andreja Katič in Maja Makovec Brenčič sta pomoč obljubili tudi v imenu Mira Cerarja in celotne vlade, je na Planet TV poročal novinar Gašper Petovar. Pred nekaj dnevi je ekipa Planet TV obiskala odprtje vrtca v Črnomlju, ki ga kot pomoči potrebnega v govoru pred štirimi meseci omenja tudi Makovec Brenčičeva.

Viktor Orban Novice Slovenski evroposlanci želijo Orbana obdržati v stranki

 

Donald Trump Novice Trump: EU je bila oblikovana zato, da izkorišča ZDA

Vrtec Čardak so odprli pred dnevi. Makovec Brenčičeva je dejala, da bo dala za to poslopje denar država. Županja Črnomlja pa je povedala, da so "donatorji zagotovili nekaj čez 17 tisoč evrov, strešno kritino je donatorsko uredil Gerar. Preostalo, okoli 240 tisoč evrov, je šlo iz občinskega proračuna. Žal obljube, ki so bile dane, niso bile izpolnjene," je povedala Mojca Čemas - Stjepanovič.

Moby Trendi Znani glasbenik na dnu: Ekstazi za zajtrk in litri vodke vsak dan

 

sodelavki Trendi "Vznemirja me sodelavka, ali sem lezbijka?" #VeronikaSvetuje Zombi, zombiji Novice Hrvaška: zaradi shoda zombijev zahtevajo kazenske ovadbe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin