Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

minister izobraževanje

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 10.15

8 let

Klavdija Markež je kandidatka za ministrico za izobraževanje (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poslanka SMC Klavdija Markež je kandidatka za naslednico Stanke Setnikar Cankar na položaju ministrice za izobraževanje. Premier Miro Cerar je predlog že poslal v državni zbor.

Premier Cerar ocenjuje, da je kandidatka pri svojem dosedanjem delu pridobila bogate izkušnje tako na področju izobraževanja kot na področju povezovanja izobraževalnega procesa s potrebami v gospodarstvu, zaradi česar jo je tudi predlagal kot primerno kandidatko za ministrico.

Klavdija Markež si šteje v čast in priznanje za dolgoletne delovne izkušnje, da jo je premier prepoznal kot primerno kandidatko za ministrico za izobraževanje, znanost in šport. V funkciji vidi izziv in odgovornost, želi pa si dialog in sodelovanje z vsemi deležniki, je dejala v izjavi za STA.

Če bi bila izbrana, bi bil to zanjo izziv Markeževa nam je že dopoldne potrdila, da se je s predsednikom vlade dvakrat pogovarjala o prevzemu ministrske funkcije. TAkrat je dejala, da bi bil - če bi bila izbrana - to zanjo izziv, saj že več kot 20 let deluje na področju izobraževanja. Kaj bi bila njena glavna prednostna naloga na ministrstvu? O tem poslanka SMC ni želela govoriti, saj takrat Cerar še ni sprejel dokončne odločitve.

Markeževa je v poznejši izjavi novinarjem na vprašanje o honorarjih, ki so "odnesli" Setnikar Cankarjevo, dejala, da sama takšnih honorarjev ni prejemala. "Imam svoje stališče, v vsakem primeru pa zagovarjam strokovnost pri delu na resornih ministrstvih." O odpravi anomalij pri honorarjih je dejala: "Če se bo predsednik vlade odločil zame, se bomo lotili vsebinskih in strokovnih vprašanj, tudi najbolj perečih."

Glasovanje o novi ministrici že prihodnji teden? Tudi predsednik državnega zbora in podpredsednik SMC Milan Brglez je dejal, da je odločitev o ministrih stvar Cerarja. Kot predsednik parlamenta Brglez pravi, da bi lahko o kandidatki za ministrico v državnem zboru glasovali že na prihodnji redni seji parlamenta, ki se začne 25. marca. O Markeževi, ki je Brglezova poslanska kolegica, je predsednik DZ dejal: "Kot poslanko jo lahko le pohvalim, saj je zelo operativna in ima menedžerske sposobnosti."

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Stanka Setnikar Cankar je pred dobrim tednom dni predsedniku vlade Miru Cerarju ponudila odstop, potem ko je protikorupcijska komisija objavila podatke o njenih honorarjih. Kot je znano, je v 12 letih s honorarji dodatno zaslužila več kot 636 tisoč evrov.

Ne spreglejte