Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2023,
15.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

5

Natisni članek

Evropska unija Črna gora Državni zbor Urška Klakočar Zupančič

Sreda, 29. 3. 2023, 15.10

1 leto

Klakočar Zupančičeva s podpredsednico Skupščine Črne gore o vlogi žensk v politiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

5

Branka Bošnjak | Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je gostila podpredsednico Skupščine Črne gore Branko Bošnjak.  | Foto Državni zbor

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je gostila podpredsednico Skupščine Črne gore Branko Bošnjak.

Foto: Državni zbor

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je danes sprejela podpredsednico Skupščine Črne gore Branko Bošnjak, ki je na kratko predstavila trenutno notranjepolitično dogajanje v Črni gori, spregovorili pa sta tudi o perspektivi članstva Črne gore v Evropski uniji in o vlogi žensk v politiki. 

Podpredsednica Skupščine Črne gore je v pogovoru s predsednico Državnega zbora na kratko predstavila trenutno notranjepolitično dogajanje v Črni gori. Med drugim je spregovorila o razpustu skupščine in razpisu predčasnih parlamentarnih volitev, ob tem pa poudarila tudi pomen mirnega in demokratičnega poteka prvega kroga predsedniških volitev, ki je potekal 19. marca 2023.

Klakočar Zupančičeva: Črno goro bomo podpirali na njeni poti približevanja EU

S predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič sta v nadaljevanju spregovorili o perspektivi članstva Črne gore v Evropski uniji, pri čemer je predsednica državnega zbora dejala, da Slovenija ostaja zavezana prizadevanjem v smeri nadaljevanja procesa širitve EU z državami regije Zahodnega Balkana in da bo Črno goro na njeni poti približevanja Evropski uniji podpirala tudi v prihodnje.

Med drugim sta spregovorili tudi o zelo dobrem medparlamentarnem sodelovanju ter ob tem izpostavili tudi pomen skupin prijateljstva, ki delujeta v obeh parlamentih in še dodatno krepita dobre odnose ter spodbujata izmenjavo izkušenj in znanj med parlamentoma.

Spregovorili so tudi o vlogi žensk v politiki 

Velik del pogovora sta namenili vlogi žensk v politiki, pri čemer je podpredsednica skupščine izpostavila pomembno delo Kluba žensk črnogorskega parlamenta. Klub po njenih besedah sodeluje pri oblikovanju zakonskih predlogov, aktiven je na kulturnem področju, članice sodelujejo tudi z lokalnim okoljem, želijo pa si, kot je dodala, ustanovitve regionalne mreže Klubov žensk. Tudi zato je, kot je posebej poudarila, zelo vesela današnjega srečanja s Klubom parlamentark državnega zbora.

Ob koncu pogovora se je podpredsednica skupščine zahvalila za vso podporo, ki jo Slovenija nudi Črni gori. Med drugim je omenila tudi podporo Slovenije pri vzpostavitvi regionalnega centra za kibernetsko zmogljivost, ki bo predvidoma letos začel delovati v Podgorici. Predsednica državnega zbora pa se je zahvalila za podporo Črne gore kandidaturi Slovenije za nestalni sedež v VS OZN 2024–2025. 

Podpredsednica skupščine, ki je tudi sopredsednica Kolegija Kluba žensk črnogorskega parlamenta, se je v nadaljevanju obiska v državnem zboru na pogovoru srečala tudi s predsednico Kluba parlamentark državnega zbora Alenko Jeraj ter podpredsednicama kluba, Ivo Dimic in Bojano Muršič.

Branka Bošnjak | Foto: Državni zbor Foto: Državni zbor

Kotor, Črna gora
Novice V Črni gori so ujeli enega najbolj iskanih ubežnikov na svetu
Policija Srbija
Novice Kriminal in preprodaja drog med policisti: pridržali več uslužbencev
Jakov Milatović
Novice V Črni gori v drugi krog predsedniških volitev Đukanović in Milatović
Milo Đukanović
Novice Lahko te volitve sprožijo hudo krizo na Balkanu?
Ne spreglejte