SiolNET. Novice Slovenija
2,66

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kje vse so Italijani poostrili nadzor na mejah? #video

2,66

termometer

Pred dnevi so po vzoru Avstrije in Nemčije varnostni režim zaostrili tudi sosedi Italijani. Njihova policija preverja avtomobile, prav tako pa podrobno tudi osebne dokumente in osebno prtljago. Nadzor je začasen in plod ideje italijanskega notranjega ministra Salvinija.

Policijski nadzor so po poročanju oddaje Danes na Planet TV opazili pri Kozini in na Krvavem potoku. Italijanski varnostni organi so slovenski policiji letos vrnili 157 ilegalnih prebežnikov.

Koliko jih bo tokrat, bo znano ob končanem poostrenem nadzoru na mejah, ki bo trajal 20 dni. Za zdaj poostrenega nadzora niso opazili na mejnih prehodih v Rožni dolini, v Šempetru, pri Lipici in na Fernetičih.

Italija privlačna za migrante

Eden od razlogov za nadzor na meji je tudi onemogočanje pridobitve prošnje za bivanje iz humanitarnih razlogov. Gre za edinstven instrument, ki ga migranti lahko uporabijo le v primeru zavrnitve prošnje za azil, zanj pa morajo na območju Italije bivati najmanj 24 ur. 

Ravno to pa pripomore k dejstvu, da je Italija priljubljena točka za migrante, saj jim v Nemčiji ali na Švedskem zaradi stroge zakonodaje azil zavrnejo že takoj. Lani so v vsej Italiji odobrili 6.800 prošenj za azil. Takšno dovoljenje za bivanje, ki jim zagotavlja dve leti varnosti, pa je prejelo več kot 20 tisoč migrantov.

Matteo Salvini Novice Salvini bi prepovedal vplutje ladjam mednarodnih misij z migranti na krovu Matteo Salvini Novice Salvini prepovedal izkrcanje rešenih migrantov

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 13.07.2018. ob 23:23 +3 - 1

  BLEFERJI, če bi znal ali hotel brati zgornji zapis, bi lahko prebral, da so tudi Nemci zaščitili svoje meje. Kakor vrem, pa Nemčija nima meje s Slovenijo ampak Avstrijo. Se pa strinjam, da ob takih politikih, kot jih imamo, ne moremo biti spoštovani v svetu kaj šele v Evropi. Še tisti, ki bi morali sestaviti vlado, mencajo in odlašajo, da bi tožili Hrvaško. Zgleda, da so pravi domoljubi z napako.

  +3 - 1
 • Luksy82 / 13.07.2018. ob 20:55 +4 - 2

  Vrzt te emigrante cez sotlo ali kolpo nzaj v hrvatistan. AI in ostali musliljubci si jih naj pa peljejo domov

  +4 - 2
 • matjaze / 17.07.2018. ob 13:52 +1 - 1

  Kaj strašite ljube Slovence. Saj bo Levica vse poštimala. Vsem, ki želijo v Evropo bo v Sloveniji postavila šotorčke, če bo placa zmanjkalo pa bo par Slovencev izselila, da bo prostor za nove dinastije. Alenka jim bo rožice sadila, Karel bo kakšen glažek spil z njimi, Miro bo malce podebatiral o možnostih za ustavno uvedbo šeriatskega prava, Dejan bo končno lahko komu pojamral, kako je izgubil Teran, ...kaj pa Šarec? Aja, po pomoti je sedel me SDSovce?

  +1 - 1
delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin