Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Sobota,
31. 5. 2014,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

politiki

Sobota, 31. 5. 2014, 15.27

8 let

Kdo so politiki, ki prosijo zdravnike za pomoč

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Dela je še dovolj, ukvarjajte se z nami!" se glasi sporočilo, ki je pred dnevi nagovorilo medicinsko stroko. Poslali so jim ga - politiki.

Začelo se je na sam volilni večer. Izraz pred kamero je opazovalca napeljeval na tri mogoče sklepe: a) človek je pojedel nekaj feferonastega, b) črevesni pritiski so premočni, on pa preveč vljuden, da bi v kamero priznal, c) ne v abdomnu, tišči ga pri duši. Bilo je zadnje. Gregor Virant je s svojo listo pobral premalo, pogledal v hrbet Sanjski službi in Piratski stranki ter po volitvah šprintersko odstopil.

S premično spodnjo konzolo bi se lahko kosal z najboljšimi Z navzdol ukrivljenim smejalnim organom, s katerim je razglašal slovo z vrha stranke, se je v Klub glasnikov duševnega stanja pH14 po usodni nedelji brez težav prebil tudi Igor Lukšič. To sicer ni njegov edini dosežek, ki je po volitvah požel salve radovednosti. Na fotografiji, ki jo je na začetku tedna objavil časnik s težo, akademik s Kardeljeve ploščadi demonstrira nenavadno sposobnost izmeta spodnje čeljusti, pomešano z romantičnimi občutki besa.

Kar smo videli, namiguje na misel, da bi se profesor utegnil še kako kosati z nekaterimi drugimi svetovnimi fenomeni čvrsto raščene mandibule, ki jim je v preteklosti premična spodnja konzola prinesla slavo globusnih razsežnosti.

Stranka z novimi kondicijskimi trenerji Čeprav velja za enega tistih, ki so lastno stranko dolga leta vodili navzgor, je tudi Pavle Gantar po evropski preizkušnji sklenil pomahati v pozdrav. Obvezni del abdikacijske seanse je tvorila nekoliko pobita obrazna metamorfoza, ki je namigovala na potrtost. Zrahljano strankino tkivo odhaja v kondicijsko trenažo njegovih naslednikov.

Za Vogrina se tepeta humanistika in medicina Z napovedjo rešitelja posestva pod Alpami je v dihalni suspenz na začetku tedna domačo populacijo potisnil poslanec Ivan Vogrin. Parlamentarna kurioziteta je visoko napetost v državo dovajala cela dva dni. A njegovemu mandatarskemu prostovoljcu razen s podobnostjo slavnemu francoskemu igralcu poslancev ni uspelo navdušiti.

So se pa mnogi strinjali, da je lenarški izdelovalec oken s svojo potezo postal še bolj zaželen material za antropologe in druge humanistične strokovnjake, ki se ukvarjajo z ljudskimi čudesi. Spet drugim je bližje misel, naj po koncu mandata za Vogrina poskrbi tista veja medicinske stroke, kjer kliente obravnavajo v telovnikih.

Fascinantna moč divjih mačk Na delovni turneji je par, ki ima rad žlahtne kovine in tiste, ki delajo z njimi. Dvospolni duet je do zdaj z obiskom počastil dve zlatarni, eno v Izoli, drugo v Kranju, zaposlil zlatarja, nato pa mimogrede nekaj dragocenostim zamenjal lastništvo. Škodo v tisočakih povzročata moški in ženska, ki ju očitno navdihujejo divje mačke iz Afrike in Azije. On se odeva v safari jakno, njej je bliže tigrova konfekcija.

Advokat ne želi končati v konzervi Še ena živalska zgodba tedna, smrdelo naj bi v bližini obmorske živilskopredelovalne tovarne Delamaris. Ne toliko po zaslugi kakšne pokvarjene ribje konzerve, bolj zaradi kosmatih poslov Mira Senice. Nanj naj bi se neupravičeno prilepilo nekaj čez milijon evrov provizije pri prodaji izolskega podjetja, pravijo na policiji. Slavni advokat molči, stvari ne komentira, a misel na to, da bi ga sodišče lahko zaporno konzerviralo, ga kljub kilometrom sodnih izkušenj verjetno ne navdušuje.

Še enkrat pred distributerja pravice "Prihodnost je v spletu," trdi mariborski heker, ki je na sodišču v štajerski prestolnici zaradi napada na osmerico računalnikov "fasal" dve leti zapora. Drugi del digitalnega trilerja z zagovorom pred distributerji sodne pravice ga še čaka. S tujih računov naj bi namreč poskrbel za prenos slabega milijona na sebi bližnje bančne kartice.

Nežni vlomilec "Prihodnost je v tiskanih medijih," računalničarju ugovarja skrivnostni incognito, ki si ji v petek privoščil gostijo in nabiranje čitalniškega materiala v kiosku na Jesenicah. Se bo preusmeril na tednike ali dnevnike? Tega ne vemo, a očitno gre za dušo nežnih osebnostnih potez. Po navedbah gorenjskih dečkov v modrem pri neznančevi akciji ne opažajo penetracijske škode na poliestrski kabinici, posledic njegovega nočnega delovnika pa – če izvzamemo opeharjenega lastnika – ni čutila nobena oseba.

Rada bi bila bančna roparka, pa nima osebnega sloga Z grožnjo na ustih, s pištolo v eni in plastično vrečko v drugi roki je v vipavsko hranilnico pred dnevi vstopila ženska in zahtevala papir z vodnimi znaki. Čeprav je PVC-oprema namigovala, da storilka nima osebnega sloga, se je je uslužbenka usmilila in ji v roko potisnila nekaj tisočakov gotovine. Dekle jo je ucvrlo in izginilo, a je bilo čez dobro uro v rokah policistov. Ti so ukrepali po svoje, za stilski nasvet, kako pri tovrstnih javnih nastopih nadomestiti plastično vrečko, pa so storilko preusmerili na naš portal. Da bo naslednje zbiranje denarnih sredstev teklo bolj gladko, priporočamo torbico iz pravega usnja.

Premislil si je glede tarife Za kakovosten pogovor, ne samo na svetovalnih linijah 090, ampak tudi v živo, so nekateri pripravljeni precej odšteti. Med njimi je tudi možak iz Semiča, ki so ga na dvorišču domače hiše ogovorili štirje neznanci in ga spravili v gorečo debato. Očitno ni dobro prebral splošnih pogojev. Medtem ko je z dvema kramljal, sta mu druga dva preiskala hišo in si postregla z nakitom v vrednosti tisočaka evrov.

Lastnik je po slovesu ugotovil, da je bila pogovorna tarifa le nekoliko previsoka, in stvar prijavil policiji. Vračila denarja še ni dočakal.

Ne spreglejte