Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 12. 2019,
13.30

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

57

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Lidija Ivanuša SNS SDS

Petek, 20. 12. 2019, 13.30

4 leta, 3 mesece

Kdo je pripeljal Jelinčičevo poslanko v Janšev tabor? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

57

Ključno vlogo pri prestopu poslanke Lidije Ivanuše iz SNS v SDS naj bi po nekaterih informacijah odigral poslanec SDS Marijan Pojbič, ki naj bi poslanko poznal tudi iz zasebnih krogov. Medtem ko šef SNS Zmago Jelinčič Plemeniti poudarja, da te informacije držijo, pa Pojbič zagotavlja, da je bila odločitev o prestopu v drugo stranko popolnoma osebna odločitev Ivanuše.

"Tako je. To je pravilna informacija," je navedbe o tem, da naj bi k prestopu poslanke Lidije Ivanuše iz SNS v SDS pripomogel prav poslanec SDS Marijan Pojbič, komentiral prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je v povezavi z domnevno vlogo Pojbiča pri prestopu Ivanuše v državnem zboru govoril tudi z novinarji. Omenjena poslanka je sicer znana tudi kot lastnica erotičnega salona v Arji vasi.

"Ta zadeva je trajala dolgo časa in samo čakali smo, kdaj bo našla izgovor. Zdaj ga je našla, napisali pa so ji ga v SDS, da se malo opraviči," je poudaril Jelinčič in dodal, da se je prestop poslanke nakazoval že dlje časa. Ob tem je tudi zavrnil namigovanja, da bi se za izstop iz SNS lahko odločil tudi poslanec Jani Ivanuša.

Tako so se pred glasovanjem o kandidaturi Angelike Mlinar včeraj preštevali poslanci. Video: Planet.


Lidija Ivanuša
Novice Poslanka zapustila Jelinčiča in prestopila k Janši

Pojbič: To je popolnoma njena osebna odločitev

Pojbič je v odzivu na prej omenjene navedbe povedal, da ni nobena skrivnost, da so z omenjeno poslanko že leta družinski prijatelji, hkrati pa je poudaril, da se je Ivanuša samostojno odločila, da izstopi iz SNS in vstopi v SDS. "Jaz je nikdar in nikoli z enim stavkom nisem nagovarjal, da bi vstopila v SDS. V državnem zboru se pogovarjam z vsemi poslankami in poslanci, tudi z gospo Ivanušo in gospodom Jelinčičem, se je pa sama odločila tako, kot se je odločila," je poudaril Pojbič.

Poslanec SDS Marjan Pojbič je zavrnil navedbe, da naj bi poslanko Lidijo Ivanušo nagovoril k prestopu iz SNS v SDS. | Foto: STA , Poslanec SDS Marjan Pojbič je zavrnil navedbe, da naj bi poslanko Lidijo Ivanušo nagovoril k prestopu iz SNS v SDS. Foto: STA ,

"Res je, da sva z gospodom Jelinčičem govorila tudi o njej kot o poslanski v SNS. Govorila sva o tem, ampak ne v kontekstu, da bi kdorkoli kogarkoli na kakršenkoli način nagovarjal. Gospod Jelinčič to zelo dobro ve in je zagotovo najbolj ključen človek, da je prišlo do tega prestopa," je še pojasnil Pojbič.

Angelika Mlinar
Novice Šlo je za las: Angelika Mlinar je nova ministrica #video

Janša: Naša vrata so odprta za vse, ki imajo pokončno hrbtenico

V SDS ob tem poudarjajo, da se je Ivanuša za prestop odločila sama in odločno zavračajo navedbe, da bi pri tem kdorkoli pritiskal nanjo. Novi poslanki je medtem na Twitterju dobrodošlico že izrekel predsednik SDS Janez Janša. "Naša vrata so odprta za vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za Slovenijo in imajo pokončno hrbtenico," je zapisal Janša, svoji objavi pa je dodal ključnik Viribus Unitis.

Prevod omenjenega latinskega izraza pomeni Z združenimi močmi. Gre za geslo dvojne monarhije Avstro-Ogrske in osebni moto avstrijskega cesarja Franca Jožefa I. Beseda se lahko nanaša tudi na ime bojne ladje SMS Viribus Unitis pod okriljem avstro-ogrske vojne mornarice. Omenjeno ladjo sta prvega novembra leta 1918 v Pulju z nastavljeno mino potopila italijanska pomorska diverzanta.

 
Robert Polnar
Novice To je poslanec, ki ne uboga svojega šefa #video
Ne spreglejte