Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
20. 12. 2019,
10.18

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

39

Natisni članek

Lidija Ivanuša SNS SDS

Petek, 20. 12. 2019, 10.18

4 leta, 4 mesece

Poslanka zapustila Jelinčiča in prestopila k Janši

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

39

Lidija Ivanuša | Foto STA

Foto: STA

Poslanka SNS Lidija Ivanuša je izstopila iz Jelinčičeve stranke in prestopila k Janševi SDS. Kot razlog navaja vrednotno in profesionalno nezdružljivost stališč z vodstvom stranke.

Poslanka SNS Lidija Ivanuša je na družbenem omrežju Facebook sporočila, da je z današnjim dnem nepreklicno izstopila iz članstva Slovenske nacionalne stranke (SNS) in iz poslanske skupine SNS.

Po njenih navedbah so razlogi za izstop v vrednotni in profesionalni nezdružljivosti stališč z vodstvom stranke. "Iskreno sem hvaležna vsem volivkam in volivcem, ki ste mi zaupali svoj glas na državnozborskih volitvah, in prav iz odgovornosti do vašega zaupanja sem morala sprejeti to odločitev. Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo," je pojasnila Ivanuševa.

Brez težav se poistoveti z vrednotami SDS

Zapisala je še, da se v politiko ni podala zato, da bi si reševala svojo eksistenco, niti zato, da bi kimala in delovala v nasprotju s svojimi prepričanji.

Robert Polnar
Novice To je poslanec, ki ne uboga svojega šefa #video

"V politiko sem šla zato, ker želim konkretno prispevati k boljšemu življenju državljank in državljanov. Tega v okviru Slovenske nacionalne stranke ne morem uresničevati, zato je izstop edina možna in korektna odločitev," je prepričana Ivanuša.

Ker se zaveda, da bi imela kot samostojna poslanka v parlamentu težko bistven vpliv na politično odločanje, je sprejela odločitev, da se kot članica pridruži Slovenski demokratski stranki (SDS) in njeni poslanski skupini.

"Njene vrednote domoljubja, nacionalne varnosti, skrbi za slovenske državljane, podjetnike, starejše … so tiste vrednote, s katerimi se lahko brez težav poistovetim ter upam na korektno in produktivno sodelovanje," je prepričana Ivanuša.

Spletna stran salona erotičnih masaž Paradise
Novice V parlamentu bo tudi lastnica erotičnega masažnega salona

Novi članici največje opozicijske stranke je dobrodošlico na Twitterju že izrekel prvak SDS Janez Janša. "Naša vrata so odprta za vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za Slovenijo in imajo pokončno hrbtenico," je zapisal.

Jelinčič pa je dejal, da se je zadeva s strani SDS pripravljala že kar dolgo časa. "Vezni člen s poslanko je bil poslanec SDS Marijan Pojbič, ki mu je pač uspelo to narediti. Kaj so ji obljubili, ne vem, in me tudi ne zanima," je dejal Jelinčič. Po njegovih besedah so bile prav obljube, ki jih je SDS dala Ivanuši, ključne pri njeni odločitvi.

 

Ne spreglejte