SiolNET. Novice Slovenija
5,88

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Katera zastava vam je ljubša, slovenska ali jugoslovanska? #anketa

5,88

termometer

Zastava. | | Foto: Sportal
Foto: Sportal

V zadnjem obdobju sta veliko prahu dvignila provokacija skupine slovenskih turistov z zastavo nekdanje Jugoslavije na vrhu hrvaškega Velebita in besno tolčenje s slovensko zastavo po tleh s strani ene od udeleženk protimigrantskega shoda v Jelšanah. Odnos do nacionalnih simbolov bo ena od tem oddaje Argument, ki si jo lahko ogledate danes ob 21. uri na Planetu.

 

Katera zastava vam je ljubša, slovenska ali jugoslovanska?

 • Slovenska. 2907 glasov
  35,47%
 • Jugoslovanska. 5214 glasov
  63,62%
 • Ne vem. / Me ne zanima. 74 glasov
  0,90%
Oddanih 8195 glasov

Gostje oddaje bodo:

- predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs, ki pravi: "Prepoved totalitarnih simbolov bo uravnotežena, ko bo vključevala tudi rdečo zvezdo;"

- šef Zveze združenj borcev za vrednote NOB Tit Turnšek, ki poudarja, da so brezperspektivnost mladih, revščina, prekarstvo in strah pred drugačnimi dobro pognojena njiva, na kateri raste novi fašizem;

- poslanec stranke SDS Branko Grims. Ta se sprašuje: "Totalitarni simbol - rdeča zvezda v podporo migrantom. Je zdaj vsem jasno, kdo uničuje Slovenijo in Evropo?" 

- član Zveze borcev iz Ajdovščine Vilko Brus, ki je eden od skrbnikov kamnitega napisa NAŠ TITO na Sabotinu nad Novo Gorico, in 

- Aleksander Hribovšek, poznavalec slovenskih državnih simbolov.

Bomo kmalu delali manj?

Slovensko podjetje Donar, ki se ukvarja z izdelavo pisarniškega pohištva, je svojim zaposlenim skrajšalo delovnik na šest ur dnevno. Pa ne zaradi slabega poslovanja ali varčevanja, temveč zaradi zdravja in dobrobiti zaposlenih.

"Predvsem smo se spraševali, kaj bo z ljudmi, ko bodo zaključili svojo delovno aktivnost. Tudi v samem podjetju se nam je v preteklosti dogajalo, da so zaposleni oboleli za boleznimi, ki jih lahko povezujemo z delom," pravi Matej Feguš, direktor podjetja Donar.

V oddaji boste dobili odgovore na naslednja vprašanja:

- Ali bomo kmalu delali manj? 

- Kdo so izkoriščeni Slovenci z nečloveško dolgimi delovniki?  

- Kaj o tem pravijo delodajalci, kaj sindikati in kaj politika?

Mnogi zaman čakajo na kakršnokoli sled za svojimi najbližjimi

Najmanj 30 slovenskih družin že več kot 15 let zaman čaka na klic odrešitve, na kakršnokoli sled za pogrešanimi svojci. Gostja oddaje Argument bo Ika Plevnik, mati Jureta Plevnika Goloba. Ta je pogrešan od sedmega aprila 2000, ko je bil star 18 let. Tudi ona še vedno čaka na odgovor, kakšna usoda je doletela njenega sina.

V studiu bomo gostili tudi detektivko Bernardo Škrabar, ki se pogosto ukvarja z iskanjem pogrešanih, in Draga Muhiča, predstavnika gasilcev, ki po navadi med prvimi na terenu iščejo izginule.

Poglejte, kaj o pogrešani Doroteji Pasar pravi njena rejnica Metka Cajhen. Video: Planet TV

 

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin