SiolNET. Novice Slovenija
2,05

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kangler zaradi sodnih postopkov zahteva od države odškodnino

2,05

termometer

Franc Kangler
Foto: Uroš Maučec

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler od države zahteva odškodnino za sodne postopke, v katerih se je znašel. Meni, da so bili postopki proti njemu zrežirani. Višine odškodnine, ki jo zahteva, Kangler ne razkriva.

Franc Kangler Novice Kangler rezultat proti policiji in tožilstvu povišal na 22 proti 0

Nekdanji mariborski župan se je znašel v 23 sodnih postopkih, od tega se jih je 21 končalo njemu v prid, dva pa sta še odprta. Franc Kangler je prepričan, da gre za politični pregon in da so bili postopki zrežirani.

"Izračunajte si sami"

Na državnem odvetništvu so za Delo potrdili, da so prejeli Kanglerjev predlog, a ker gre za predhodni postopek, ki je zaupne narave, podrobnosti zahtevka ne morejo razkriti. Višine odškodnine, ki jo zahteva, ni razkril niti Kangler. "Izračunajte si sami: v štirih letih bi v državnem svetu prejel 60 tisoč, v dveh letih bi v službi, za katero sem bil zmenjen, pa je potem nisem dobil, zaslužil okrog 1.800 evrov na mesec," je povedal za časnik.

Vztraja, da so mu bile kršene številne pravice, zato se je odločil, da na državno odvetništvo vloži odškodninski zahtevek. Kot danes poroča časopis Delo, pa bi se znesek lahko vrtel okoli 600 tisoč evrov. Vztraja, da so mu bile kršene številne pravice, zato se je odločil, da na državno odvetništvo vloži odškodninski zahtevek. Kot danes poroča časopis Delo, pa bi se znesek lahko vrtel okoli 600 tisoč evrov. Foto: Matjaž Vertuš

Kangler je še pojasnil, da odgovora državnega odvetništva na svoj predlog za mirno rešitev še ni prejel. "Če bi bila država pametna, bi se poravnala," je dodal. Na državnem odvetništvu so pojasnili, da v zakonu določen rok za sporazumno rešitev spora še ni potekel. Po Kanglerjevih besedah sicer njegov odškodninski zahtevek obravnava celjski oddelek državnega odvetništva, potem ko se je mariborski oddelek izločil.

mb Novice Kangler misli, da je moralna avtoriteta, Arsenovič še naprej hvali Jankovića #soočenje

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • krucifix / 17.04.2019. ob 10:20 +7 - 1

  PRAV JE, DA ZAHTEVA ODŠKODNINO, NI PA PRAV, DA JO BOMO MORALI PORAVNATI DAVKOPLAČEVALCI. PORAVNAJO NAJ JO LEVUHI, KI SOTO AFERO IN SODNI PREGON ZAKUHALI. DOVOLJ NAM JE TEGA SOJENJA V "IMENU LJUDSTVA"

  +7 - 1
 • Charly17 / 17.04.2019. ob 10:05 +7 - 1

  V državi, kjer lahko tožiš brez dokazov, s samimi lažmi, pa na višjem še uspeš - Katastrofa. V Nemčiji imajo izraz za take dežele: Banana republika. Na slovenskih sodiščih je toliko resnice, kot v greznici medice, izjava sodnika - Žalost. Veliko ljudi pa še zmeraj verjamejo v pravljice.

  +7 - 1
 • Nikoniko1 / 17.04.2019. ob 10:31 +5 - 2

  To je država kjer mafija sodi brez dokazov. Primer janša, čez 170 ovadb, praktično nič obsodb, Kangler 23 ovad, brez obsod, Novič, pet let zaprt, oproščen, Sodnik priznal da ga je mafija izsiljevala. Pa ljudje kdaj bomo zbrcali te levičarje z prestolov. zato ni denarja za zdravstvo, plače, penzije. A vi boste tulili, Janša je kriv, ker so tako rekli na POP TV a ne??????

  +5 - 2
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin