Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2019,
9.07

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

11

Natisni članek

odškodninska tožba tožba Maribor Franc Kangler

Sreda, 17. 4. 2019, 9.07

5 let

Kangler zaradi sodnih postopkov zahteva od države odškodnino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

11

Franc Kangler | Foto Uroš Maučec

Foto: Uroš Maučec

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler od države zahteva odškodnino za sodne postopke, v katerih se je znašel. Meni, da so bili postopki proti njemu zrežirani. Višine odškodnine, ki jo zahteva, Kangler ne razkriva.

Franc Kangler
Novice Kangler rezultat proti policiji in tožilstvu povišal na 22 proti 0

Nekdanji mariborski župan se je znašel v 23 sodnih postopkih, od tega se jih je 21 končalo njemu v prid, dva pa sta še odprta. Franc Kangler je prepričan, da gre za politični pregon in da so bili postopki zrežirani.

"Izračunajte si sami"

Na državnem odvetništvu so za Delo potrdili, da so prejeli Kanglerjev predlog, a ker gre za predhodni postopek, ki je zaupne narave, podrobnosti zahtevka ne morejo razkriti. Višine odškodnine, ki jo zahteva, ni razkril niti Kangler. "Izračunajte si sami: v štirih letih bi v državnem svetu prejel 60 tisoč, v dveh letih bi v službi, za katero sem bil zmenjen, pa je potem nisem dobil, zaslužil okrog 1.800 evrov na mesec," je povedal za časnik.

Vztraja, da so mu bile kršene številne pravice, zato se je odločil, da na državno odvetništvo vloži odškodninski zahtevek. Kot danes poroča časopis Delo, pa bi se znesek lahko vrtel okoli 600 tisoč evrov.  | Foto: Matjaž Vertuš Vztraja, da so mu bile kršene številne pravice, zato se je odločil, da na državno odvetništvo vloži odškodninski zahtevek. Kot danes poroča časopis Delo, pa bi se znesek lahko vrtel okoli 600 tisoč evrov. Foto: Matjaž Vertuš

Kangler je še pojasnil, da odgovora državnega odvetništva na svoj predlog za mirno rešitev še ni prejel. "Če bi bila država pametna, bi se poravnala," je dodal. Na državnem odvetništvu so pojasnili, da v zakonu določen rok za sporazumno rešitev spora še ni potekel. Po Kanglerjevih besedah sicer njegov odškodninski zahtevek obravnava celjski oddelek državnega odvetništva, potem ko se je mariborski oddelek izločil.

Novice Kangler misli, da je moralna avtoriteta, Arsenovič še naprej hvali Jankovića #soočenje
Ne spreglejte