Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2018,
13.17

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

5

Natisni članek

Saša Arsenovič Franc Kangler soočenje

Petek, 30. 11. 2018, 13.17

5 let, 4 mesece

Kangler misli, da je moralna avtoriteta, Arsenovič še naprej hvali Jankovića #soočenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

5

Pred drugim krogom županskih volitev se ena od bolj napetih tekem obeta v Mariboru, kjer sta po zadnjih javnomnenjskih anketah Saša Arsenovič in Franc Kangler skoraj izenačena. Na Planet TV je bilo njuno zadnje soočenje.

"Gospodu Kanglerju ne bi nikoli pripisal, da si bo ob toliko slabega, kot je storil, drznil ponovno kandidirati," je na soočenju dejal Arsenovič.

"To je še en odraz odnosa do protikandidata. Vsakdo ima po ustavi pravico kandidirati, mene so predlagali Mariborčani, Arsenovič pa je priznal, da so se morali v stranki SMC zelo potruditi, da sta ga Miro Cerar in minister Zdravko Počivalšek prepričala o kandidaturi," se je odzval Kangler.

Sta kandidata moralni avtoriteti?

Na vprašanje, ali meni, da je moralna avtoriteta, je Kangler odgovoril: "Seveda. Če sem prišel v drugi krog in sem po anketi, ki ste jo predstavili, celo favorit za zmago. Prav zagotovo so ljudje edini, ki me smejo ocenjevati."

"Ves svoj kapital finančni sem vložil v to mesto. Delam dobre zgodbe. Vlagam v kulturno dediščino in delam dobre zgodbe. Če kdo, sem jaz tisti, ki razmišlja z mestom," pa je na enako vprašanje odgovoril Arsenovič.

Si Mariborčani želijo župana, kot je Janković?

Arsenovič je med soočenjem večkrat pohvalil ljubljanskega župana Zorana Jankovića. "Cenim dobro delo župana Jankovića in da se je znal obdati z najboljšimi strokovnjaki," je poudaril in dodal, da je Janković dokazal, da je mesto mogoče voditi menedžersko.

Kangler je na drugi strani prepričan, da si Mariborčani ne želijo župana, kot je Janković. Arsenoviču je očital, da je slaba kopija ljubljanskega župana. "Bolje je biti slaba kopija zelo uspešnega župana kot pa dobra kopija nekoga, ki ga je odnesla ulica," mu je odvrnil Arsenovič.

Video: Planet TV

"To so absurdne zgodbice"

Arsenovič ima v Mariboru več svojih velikih naložb. Kangler meni, da obstaja bojazen, da bi s položaja župana vlekel poteze, ki bi lahko vplivale na vrednost njegovega premoženja. "To so absurdne zgodbice, ki jih ne verjamejo niti tisti, ki hodijo v vrtec. Jaz imam najeto površino za gostinski vrt. A pričakujete, da bom znižal najemnino za svoj vrt, da sem tako neinteligenten," je poudaril Arsenovič.

Za podjetnika Sašo Arsenoviča je v prvem krogu županskih volitev v Mariboru glasovalo 38 odstotkov volivcev. Med 18 kandidati za županski stolček se je na drugo mesto uvrstil nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki ga je podprlo 31 odstotkov volilnih upravičencev.

Video: Planet TV

Kaj bi Arsenović in Kangler naredila za obnovo Ljudskega vrta?

Med prve projekte, ki bi potrebovali županovo pozornost, spada prenova stadiona Ljudski vrt. Arsenovič nam je ob prihodu na soočenje dejal, da je ta projekt treba dokončati. "Tako bomo lahko igrali mednarodne in reprezentančne tekme, del obnov se je že začel, najbolj pomembna pa je prenova zahodnega dela stadiona," je povedal in še dodal, da je Ljudski vrt ena izmed izjemnih "mariborskih pravljic", ki jo je treba podpreti.

Tudi Kangler se je strinjal s problematiko Ljudskega vrta. "Potreben je pregled dokumentacije in stanja ter kako daleč je ta zgodba," je komentiral in dodal, da je najbolj potrebna prenove ravno stara tribuna.

Kaj kandidata mislita drug o drugem?

O svojem izzivalcu Kangler pravi, da ima do njega spoštljiv odnos. "Konec koncev je občan Maribora in tudi moj pogojni volivec." 

Arsenovič pa je pred soočenjem o svojem tekmecu dejal, da je zelo vztrajen. "Če bi jaz naredil toliko slabega za svoje mesto, se ne bi nikoli več prikazal na politični sceni," je komentiral.

Rahla prednost Kanglerju

Javnomnenjska anketa Ninamedie, ki jo je v torek objavil časnik Večer, napoveduje tesen izid drugega kroga. Med opredeljenimi volivci Kanglerja podpira 50,8 odstotka, Arsenoviča pa 49,2 odstotka vprašanih. Majhna razlika v prid Kanglerja je tudi v skupini neopredeljenih volivcev. Nekdanjega mariborskega župana podpira 42,9 odstotka, Arsenoviča pa 41,5 odstotka vprašanih. V omenjeni kategoriji 15,5 odstotka vprašanih za zdaj še ne ve, komu bodo v nedeljo zaupali svoj glas.

Franc Kangler in Saša Arsenovič
Novice Tesen izid v Mariboru: bo res zmagal Arsenovič?
Ne spreglejte