SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidat SMC Aleš Avbreht: Ljubljana ne potrebuje več dragih novih stavb

4

termometer

Aleš Avbreht je mnenja, da Ljubljana potrebuje spremembo v načinu vodenja mestnih zadev in da ne potrebuje več dragih novih stavb, medtem ko ni primerne vsebine in upravljanja v teh stavbah.

Kandidat SMC za župana Ljubljane Aleš Avbreht je z nekaj vidnimi člani stranke in njenimi kandidati za ljubljanski mestni svet obiskal lokacijo bivše tovarne Rog, da bi opozorili na to "izjemno lokacijo, ki zaradi nezadostnega sodelovanja med mestom in državo še vedno klavrno vegetira, kljub možnosti, da se za ureditev pridobi evropski denar". Po besedah Avbrehta je lokacija nekdanje tovarne Rog primer neustreznega vodenja projekta in nezadostnega sodelovanja ali usklajevanja med različnimi deležniki: občino, državo oz. univerzo ter njenimi akademijami in obstoječimi uporabniki prostorov.

"Pravzaprav jim zares ni uspelo niti eno javno zasebno partnerstvo" "Kaže, da v Mestni občini Ljubljana ravno zaradi tovrstnih razlogov niso uspeli uresničiti kompleksnejših projektov. Pravzaprav jim zares ni uspelo niti eno javno zasebno partnerstvo," je izpostavil Avbreht. Zato je sam dal zavezo, da bodo prek intenziviranega sodelovanja in usklajevanja med vsemi deležniki obstoječim in morebitnim novim objektom v mestu najprej vdahnili ustrezen program in vsebino.

Prizorišče nekdanje tovarne Rog, kamor se je z županskim kandidatom med drugim odpravil tudi predsednik DZ Milan Brglez, si sicer Avbreht predstavlja kot prostor umetnosti in kreativnosti ter meni, da lahko postane stičišče akademij in kreativne industrije ter sodobne umetnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin