Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2016,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

policija stavka

Torek, 1. 3. 2016, 9.22

8 let

Kako so se policijski sindikalisti dogovarjali, da bodo ustavili ministra Koprivnikarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prejeli smo zapise s Facebooka, ki razkrivajo, kako so se policijski sindikalisti, med njimi tudi Zoran Petrovič, dogovarjali, da bodo ustavili ministra Borisa Koprivnikarja.

Ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja so policisti PP Škofja Loka ustavili novembra lani, ko se je peljal z večerne prireditve. Ugotovili so, da ni storil nobenega prekrška. Koprivnikar je takrat dejal, da sta bila policista korektna, a da ima občutek, da so ga ustavili namerno. Notranja preiskava v policiji je pozneje pokazala, da pri postopku kontrole Koprivnikarja ni bilo nepravilnosti.

V redakcijo smo danes prejeli nepodpisano pismo, v katerem "nadebuden mlad policist, ki svoje delo opravlja z velikim veseljem in ponosom", kakor se je opisal, navaja, da so policisti Koprivnikarja ustavili z namenom "zastraševanja s ciljem zvišanja plač". Iz zajema Fb pogovorov, ki jih objavljamo, je videti, kako je potekala komunikacija med policisti. V tej komunikaciji je sodeloval tudi predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič.

Odziv Petroviča čakamo, sindikalisti danes pri Györköš Žnidarjevi Petroviča, ki je objavil fotografijo avtomobila ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, smo poklicali za odziv. Pojasnil nam je, da je na sestanku in da nas bo poklical nazaj. Poklicali smo tudi ostale predstavnike Sindikata policistov Slovenije, vpletene v komunikacijo, ki pa se na naše klice niso odzvali, eden pa nam je po zastavljenem vprašanju odvrgel slušalko.

Dušan Raj iz Sindikata policistov Slovenije, sam prav tako vpleten v korespondenco, nam je dejal: "Žal o tem ne vem popolnoma ničesar."

Vladna stran je sicer ravno za danes opoldne na sestanek povabila predstavnike policijskih sindikatov. Gre za prvo srečanje po prekinitvi pogajalskega procesa sredi februarja. V sindikatih pričakujejo, da bodo vladni pogajalci tokrat prišli z mandatom, ki bo omogočal celovite rešitve.

Za odziv na objavljene zapise s Facebooka smo prosili tudi Koprivnikarja in generalnega direktorja policije Marjana Fanka. Koprivnikar se bo odzval na novinarski konferenci, ki jo bomo ob 12h prenašali v živo na našem mediju. Odziv Fanka še čakamo.

Policist: Petrovič se srečuje z Gorenakom, sledijo napadi na vrh policije; Gorenak: Očitno gre nekomu za nohte Policist v pismu še zapiše, da ga je k pisanju privedla tudi ugotovitev, da se predsednik sindikata Petrovič redno srečuje s poslancem SDS Vinkom Gorenakom. Kolegi policisti so mu povedali, da se po takšnih srečanjih začnejo pojavljati napadi na ministrico za notranje zadeve ali na generalnega direktorja policije. Policija se zlorablja za sindikalno-politične obračune in merjenje moči, kar je nedopustno, zapiše.

Gorenak se je na pismo odzval na svojem blogu z zapisom, ki ga je naslovil Se vodstvo MNZ ali policije poslužuje anonimk?: "Ne vem sicer, kakšne napade ima v mislih pisec te anonimke, toda jasno naj povem, da sem se s Petrovičem, po tistem, ko sem bil minister za notranje zadeve, po mojem spominu srečal enkrat in to nekje februarja 2015, ko smo na Odboru za notranjo politiko obravnavali vprašanje sredstev za policijo. Po zaključeni točki dnevnega reda sem celotno sindikalno ekipo povabil v Maximarket na kavo. To je vse."

In še: "Očitno pa nekomu gre res za nohte. Anonimka je po moji oceni nastala kar tam nekje v vrhu notranjega ministrstva ali policije. Njen namen pa je jasen. Diskreditacija Petroviča, sam sem pač priročno “sredstvo” za tako diskreditacijo," sklene Gorenak.

Ne spreglejte