Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
10. 12. 2015,
16.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Splošna bolnišnica Izola

Četrtek, 10. 12. 2015, 16.11

8 let, 5 mesecev

Kako bo videti nova urgenca v Izoli (foto)

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Nov urgentni center v izolski bolnišnici je skoraj nared. Gradbena dela so končana, nekaj opreme je že nameščene, preostalo pa bodo po napovedih vodstva bolnišnice uredili do 23. decembra.

Izolska urgenca je 33 let delovala znotraj objekta Splošne bolnišnice Izola na hribu nad Izolo. Čeprav je po številu obravnavanih nujnih primerov četrti največji v državi, pravega urgentnega centra pravzaprav nikoli ni bilo. Delo se je namreč opravljalo v kirurški in internistični urgentni ambulanti. V nočnem času in dela prostih dnevih pa je centralizirana dežurna služba Obale delovala v internističnih ambulantah.

Od začetkov dogovarjanja za gradnjo novega urgentnega centra do njegove izgradnje je preteklo približno pet let. Po napovedih vodstva bolnišnice je odprtje novih prostorov predvideno 23. decembra, polno delovanje urgence pa je pričakovati v začetku prihodnjega leta.

V novi urgenci bo stalno zaposleno samo negovalno osebje. Poleg obstoječega kadra bodo na novo zaposlili 24 oseb, ki bodo opravljali naloge v novi dejavnosti triaže in opazovanja pacientov.

V novih prostorih bodo še rentgen, CT in ultrazvok, dve operacijski dvorani, štiri klasične ambulante, dve manjši ambulanti za kirurške posege, reanimacijska in izolacijska soba ter mavčarna.

Ne spreglejte