SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako bo videti nova urgenca v Izoli (foto)

0

termometer

Nov urgentni center v izolski bolnišnici je skoraj nared. Gradbena dela so končana, nekaj opreme je že nameščene, preostalo pa bodo po napovedih vodstva bolnišnice uredili do 23. decembra.

Izolska urgenca je 33 let delovala znotraj objekta Splošne bolnišnice Izola na hribu nad Izolo. Čeprav je po številu obravnavanih nujnih primerov četrti največji v državi, pravega urgentnega centra pravzaprav nikoli ni bilo. Delo se je namreč opravljalo v kirurški in internistični urgentni ambulanti. V nočnem času in dela prostih dnevih pa je centralizirana dežurna služba Obale delovala v internističnih ambulantah.

Od začetkov dogovarjanja za gradnjo novega urgentnega centra do njegove izgradnje je preteklo približno pet let. Po napovedih vodstva bolnišnice je odprtje novih prostorov predvideno 23. decembra, polno delovanje urgence pa je pričakovati v začetku prihodnjega leta.

V novi urgenci bo stalno zaposleno samo negovalno osebje. Poleg obstoječega kadra bodo na novo zaposlili 24 oseb, ki bodo opravljali naloge v novi dejavnosti triaže in opazovanja pacientov.

V novih prostorih bodo še rentgen, CT in ultrazvok, dve operacijski dvorani, štiri klasične ambulante, dve manjši ambulanti za kirurške posege, reanimacijska in izolacijska soba ter mavčarna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin