Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 10. 2021,
8.39

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

48

Natisni članek

NIJZ okužba številke Koronavirus Covid-19 Sledilnik COVID-19

Četrtek, 21. 10. 2021, 8.39

2 leti, 6 mesecev

To so najnovejše številke o koronavirusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

48

Covid | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo včeraj ob opravljenih 6.639 PCR-testih potrdili 1.845 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 27,8 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 29,1 odstotka. Za primerjavo: prejšnjo sredo so potrdili 1.082 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je sedem ljudi. 

 

V bolnišnicah se danes zdravi 421 covidnih bolnikov, kar je šest manj kot včeraj, intenzivno nego pa potrebuje 120 bolnikov, kar je eden manj kot dan prej. Najmlajši hospitalizirani bolnik ima 31 let, najmlajši bolnik na intenzivni negi pa 35 let, je sporočila vlada. Včeraj je umrlo sedem bolnikov z boleznijo covid-19, do danes pa je v Sloveniji umrlo 4.661 oseb, so objavili na sledilniku za covid-19.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v državi trenutno 14.904 aktivnih primerov okužb, kar je 5.781 manj kot dan prej. Opravili so 24.320 hitrih antigenskih testov, ki jih preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi. 

Velika globa za neopravljen PCR-test po pozitivnem hitrem antigenskem testu 

Kot so povedali na včerajšnji novinarski konferenci, povezani s covid-19, so bili na zdravstvenem inšpektoratu obveščeni, da veliko število posameznikov, ki so bili po opravljenem HAGT-testu pozitivni na novi koronavirus, ni nato opravilo PCR-testa, na katerega so bili napoteni. Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata je povedala, da je bilo samo v septembru 525 takih oseb, ob tem pa opozorila, da globa za takšno kazen znaša od 400 do štiri tisoč evrov. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 1.306, kar je 108 več kot dan prej. V zadnjih 14 dneh so potrdili 706 okužb na sto tisoč prebivalcev, kar je 42 več kot v torek.

 

V torek so ob opravljenih 7.367 PCR-testih potrdili 2.145 okužb z novim koronavirusom. 

Stanje precepljenosti 

Trenutno je v državi z enim odmerkom cepljenih 56 odstotkov vseh prebivalcev, 52 odstotkov pa je polno cepljenih. Delež polno cepljenih prebivalcev, starih nad 18 let, znaša 62 odstotkov, en odmerek je prejelo 66 odstotkov polnoletnih oseb, kažejo podatki NIJZ. 

Po podatkih vlade so v sredo cepili skupno 4023 oseb.

V bolnišnicah zdravijo veliko več bolnikov, ki se predhodno niso cepili, v primerjavi s tistimi, ki so se zaščitili s cepljenjem. Po podatkih NIJZ se je v 40. tednu v bolnišnicah po Sloveniji zdravilo 52 cepljenih bolnikov in 143 necepljenih bolnikov. 

"Cepiva je ta trenutek še vedno dovolj za več kot 760 tisoč vzorcev, od tega skoraj 550 tisoč cepiva proizvajalcev Pfizer in BioNTech. Pozivam vse, zlasti pa starejše od 55 let, da se čim prej cepijo," je na včerajšnji konferenci povedal Milan Krek
Milan Krek
Novice Krek: Prihaja nova, še bolj kužna različica koronavirusa #video
NK Aluminij, NK Bravo, prva liga, nogometna žoga
Sportal Nogometni sindikat poziva k cepljenju proti covidu-19
Dragan Pantelić
Sportal Za posledicami covida umrl legendarni srbski nogometaš
koronavirus
Novice Tako slabo ni bilo že od januarja. V bolnišnici tudi triletni otrok. #video

 

Ne spreglejte