SiolNET. Novice Slovenija
7,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako slabo ni bilo že od januarja. V bolnišnici tudi triletni otrok. #video

7,90

termometer

V torek so ob opravljenih 7.367 PCR-testih potrdili 2.145 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 29,1 odstotka. Včeraj je bilo pozitivnih 31,9 odstotka testov. To je najvišje število okužb po 6. januarju letos, ko smo jih potrdili 2.697. Zgoraj si poglejte kaj o nadaljnem razvoju epidemije napoveduje Leon Cizelj iz Inštituta Jožef Stefan.

Janez Janša Novice Janša: Odzivi na pandemijo niso bili pravočasni

Pretekli torek je bilo pozitivnih 1.229 PCR-testov.

Število pozitivnih primerov strmo narašča. Skoraj vsak tretji test je pozitiven.

Po ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so včeraj poleg 7.367 PCR-testov opravili še 20.685 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne hitre teste preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 1.198, kar je 21 več kot dan pred tem. V zadnjih 14 dneh so potrdili 664 okužb na sto tisoč prebivalcev, to je 47 več kot v ponedeljek. V državi je trenutno aktivnih 14.029 primerov okužbe.

covid Novice Najnovejši podatki: delež okužb med testiranimi eden najslabših do zdaj

Z enim odmerkom cepiva proti covid-19 je po podatkih NIJZ cepljenih 1.180.046 ljudi, kar je 56 odstotkov celotne populacije, z vsemi odmerki pa 1.103.994, kar predstavlja 52 odstotkov celotne populacije.

 Najmlajši hospitalizirani bolnik ima tri leta

Umrlo je 9 covidnih bolnikov.

Skupno število hospitaliziranih bolnikov je 427, najmlajši ima tri leta. V intenzivni negi je 122 oseb, najmlajši ima 35 let.

ECDC Novice Covid udarja necepljeni vzhod Evrope

Logarjeva predlagala zapiranje družbe v času jesenskih počitnic

Vodja strokovne skupine za zajezitev epidemije bolezni covid-19 Mateja Logar je v izjavi za medije poudarila, da je ob 1. novembru letos smiseln obisk pokopališč v družinskem krogu. "Tako bi dosegli učinek manjšega 'lockdowna' (zapiranja družbe, op. p.). Zaprte bodo šole, veliko ljudi bo imelo dopust," je povedala Logarjeva. Po njenem mnenju bi s tem vplivali na obseg epidemije v novembru.

Mateja Logar Novice Logarjeva: Med počitnicami predlagam manjše prostovoljno zaprtje družbe Viktor Orbana Novice Orban prejel tretji odmerek cepiva proti covidu-19

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin