SiolNET. Novice Slovenija
8,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najnovejši podatki: delež okužb med testiranimi eden najslabših do zdaj

8,81

termometer

covid
Foto: Reuters

V ponedeljek so ob opravljenih 5.230 PCR-testih potrdili 1.669 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 31,9 odstotka. To je eden najslabših deležev potrjenih novih okužb med testiranimi, kar jih je Slovenija zabeležila od pojava koronavirusa. Najvišji delež okužb smo sicer v Sloveniji zabeležili 28. oktobra lani, ko je bilo pozitivnih 34,6 odstotka opravljenih testov.

Krivulja se obrača navzgor, pozitiven vsak tretji test

Mineva leto dni, odkar je Slovenija drugič razglasila epidemijo. Krivulja potrjenih okužb se po krajšem zatišju, ko je trend okužb padal oziroma stagniral, znova obrača navzgor. Slovenija beleži najhitrejšo rast okužb v Evropi, je včeraj v parlamentu izpostavil premier Janez Janša

Pretekli ponedeljek je bilo pozitivnih 1.005 PCR-testov, kar predstavlja 22,4 odstotka vseh opravljenih testov. 

Število pozitivnih primerov je strmo naraslo. Delež pozitivnih testov znaša 31,9 odstotka, vsak tretji opravljeni test je pozitiven. 

Po ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so včeraj poleg 5.230 PCR-testov opravili še 29.905 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne hitre teste preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 1.067, kar je 95 več kot dan pred tem. V zadnjih 14 dneh so potrdili 617 okužb na sto tisoč prebivalcev, to je 32 več kot v nedeljo. V državi je trenutno aktivnih 13.090 primerov okužbe. 

Podatke o številu hospitaliziranih in umrlih še čakamo.

Janez Janša Novice Janša: Odzivi na pandemijo niso bili pravočasni Janez Poklukar Novice Poklukar: Ne vidim nobene podlage, da bi razmišljal o odstopu

Lockdown v času jesenskih počitnic? To predlaga Logarjeva. 

Vodja strokovne skupine za zajezitev epidemije bolezni covid-19 Mateja Logar je v izjavi za medije poudarila, da je ob 1. novembru letos smiseln obisk pokopališč v družinskem krogu. "Tako bi dosegli učinek manjšega 'lockdowna' (zapiranja družbe). Zaprte bodo šole, veliko ljudi bo imelo dopust," je povedala Logarjeva. Po njenem mnenju bi s tem vplivali na obseg epidemije v novembru.

Mateja Logar Novice Logarjeva: Med počitnicami predlagam manjše prostovoljno zaprtje družbe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin