SiolNET. Novice Slovenija
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jurša: Nimam zadržkov do kandidatov za predsednika DeSUS

0,21

termometer

Franc Jurša
Poslanec DeSUS Franc Jurša je pojasnil, da do kandidatur Aleksandre Pivec in Boruta Stražišarja za predsednika stranke nima zadržkov. Foto: STA

Pred sredinim izvršnim odborom stranke DeSUS, na katerem bodo potrjevali kandidate za predsednika stranke, je poslanec DeSUS in član izvršnega odbora stranke Franc Jurša poudaril, da do kandidatur Aleksandre Pivec in Boruta Stražišarja nima zadržkov. V sredo tako pričakuje potrditev vseh kandidatov.

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec in pravnik Borut Stražišar sta namreč podala soglasje h kandidaturi za predsednika stranke in s tem napovedala protikandidaturi dolgoletnemu prvaku stranke Karlu Erjavcu na prihajajočem januarskem kongresu. A kandidatno listo bosta morala pred tem potrditi še izvršni odbor in svet stranke.

Aleksandra Pivec Novice Pivčeva: Ni razlogov, da ne bi potrdili moje kandidature #video

Jurša pričakuje potrditev vseh kandidatov

Predsednik poslanske skupine DeSUS Franc Jurša, ki je tudi član izvršnega odbora stranke, je danes ob robu seje državnega zbora pojasnil, da z njegove strani "ni nobenih zadržkov, da kandidati ne bi mogli kandidirati na kongresu za funkcijo predsednika stranke". "Kadrovska komisija je imela neke zadržke, ki so bili vezani na razpravo v državnem zboru. Bilo pa je rečeno, da v nobenem primeru ne onemogočajo nastopa vseh treh kandidatov na kongresu," je dejal Jurša.

Protikandidaturi sta Karlu Erjavcu napovedala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in pravnik Borut Stražišar. Protikandidaturi sta Karlu Erjavcu napovedala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in pravnik Borut Stražišar. Foto: STA

Tako v sredo pričakuje potrditev vseh kandidatov. "Kako pa bo zadeva tekla naprej, pa je zelo težko predvidevati," je dodal Jurša. Na vprašanje, ali so bili kandidati, ki so izpolnjevali formalne pogoje, že kdaj zavrnjeni zaradi vsebinskih zadržkov, pa odgovarja, da takšnih primerov verjetno še ni bilo, "ker tudi ni bilo takšnih dogodkov, kot je bilo v primeru ministrice za kmetijstvo".

Aleksandra Pivec Novice Kadrovska komisija DeSUS z zadržki do Erjavčevih protikandidatov

Pivčeva se otepa očitkov o nepravilnostih pri projektu SRIPT

Kadrovska komisija stranke je namreč pretekli teden ugotovila, da vsi izpolnjujejo formalne pogoje za kandidaturo, hkrati pa je izrazila nekatere vsebinske pomisleke glede kandidatur Pivčeve in Stražišarja.

Stražišarjeva težava naj bi bila, da se je stranki pridružil šele pred kratkim, Pivčeva pa se otepa očitkov o nepravilnostih pri delu na projektu SRIPT, pri katerih je sodelovala še v času, ko je bila državna sekretarka. Očitke je sicer že zanikala, se je pa morala zaradi njih v ponedeljek zagovarjati tudi pred pristojnima parlamentarnima odboroma.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin