SiolNET. Novice Slovenija
1,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jelinčičevo žganje: Doslej se ga ni še nihče branil #video

1,83

termometer

Začelo se je z arašidi na interpelaciji ministra Aleša Hojsa. Popivanje med sejami državnega zbora pa je bilo prvi odziv marsikoga, ki je videl fotografijo poslanca SAB Andreja Rajha s steklenico žganja pri nogah. Izkazalo se je, da gre za božično darilo, ki ga poslanec SNS Zmago Jelinčič vsako leto razdeli sodelavcem v državnem zboru in celo ministrom. 

V javnosti in tudi med njegovimi poslanskimi kolegi je včeraj odmevno zakrožila fotografija poslanca Stranke Alenke Bratušek Andreja Rajha. V veliki sejni dvorani državnega zbora so ga posneli s steklenico žgane pijače pri nogah.

Pravilnik v parlamentu alkohol, natančneje le pivo in vino, dovoljuje le pri kosilu v menzi. Gre za popolnoma napačno interpretiran položaj, lažno novico, pa se je odzval Rajh. V dokaz je objavil tudi leto dni star posnetek, na katerem mu to isto steklenico kot božično darilo prinese Zmago Plemeniti Jelinčič. Doslej se je ni še nihče branil, je potrdil zadnji.

"Ta darila so šla vsako leto vsem poslanskim skupinam, ministrom, tistim, ki radi pijejo. Ponavadi Slovenci radi pijemo. Ne preveč, ravno prav. Letos je sicer steklenica drugačna, a tradicije ne nameravam prekinjati," je povedal prvak SNS. 

Slika z darilom je v javnosti zakrožila le nekaj ur zatem, ko je bil zaradi prigrizka, ki si ga je privoščil med interpelacijo, okrcan notranji minister Aleš Hojs. Potem ko ga je podpredsednica DZ Tina Heferle opozorila, naj zapusti dvorano, to je Hojs tudi storil, sta protestirali poslanki Violeta Tomić (Levica) in Maša Kociper (SAB). 

Aleš Hojs Novice Hojs tudi v drugo ostaja minister za notranje zadeve Opozicija podpis sporazuma Novice "Zdaj so tudi sami videli, da je to brca v temo" #video Aleš Hojs Novice Hojs: Zame osebno je gospod Janković simbol korupcije v Sloveniji #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin