SiolNET. Novice Slovenija
3,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jelinčič: Nacionalizem je najbolj čista ljubezen do domovine #video

3,48

termometer

"Govorili so nam, da smo fašisti, nacionalisti. Vse živo smo bili, samo nobeden ni vedel, da je tudi nacionalizem ljubezen do domovine, in to najbolj čista ljubezen," se je v pogovoru za oddajo Planet 18 začetkov parlamentarne poti spominjal predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič. Med drugim je spregovoril tudi o "ceniku," ki mu ga je pred časom očital predsednik vlade Janez Janša, o tem, zakaj sodeluje s trenutno vlado, in kaj je počel pred začetkom politične kariere.

Zmago Jelinčič Plemeniti Novice Jelinčič: Na vrhu ne sme biti povzpetnežev in kruhoborcev

Slovenska nacionalna stranka (SNS) v teh dneh praznuje trideset let obstoja. Nastala je skoraj s samostojno državo, vendar nikoli ni vstopila v vlado, čeprav v tem mandatu brez glasov SNS pravzaprav ne morejo ne leve ne desne politične opcije. Spomnimo, da je Jelinčičeva SNS najprej pomagala v vladi Marjana Šarca, s trenutno vlado Janeza Janše pa ima podpisan sporazum o sodelovanju.

"Nisem se prodal, saj od tega denarja nimam nič"

V obdobju Šarčeve vlade je Janša sicer predsedniku stranke SNS Zmagu Jelinčiču očital, da ima za svojo pomoč "cenik." Kot je za oddajo Planet 18 povedal Jelinčič, so takrat podprli Šarca zato, ker država mora delovati.

"Država ne more umreti zaradi političnih preferenc ali ene ali druge strani in zato smo jo podprli. Vendar je Šarec nato vrgel puško v koruzo in iz tega ni bilo nič. Jasno pa je bilo, da je treba podpreti drugo vlado, ki je bila pripravljena prevzeti vodenje. Ne moremo imeti volitev vsakih 14 dni, kajti to slabi državo tako na zunaj  kot tudi navznoter," je komentiral Jelinčič.

 "Ne moremo imeti volitev vsakih 14 dni, kajti to slabi državo tako na zunaj kot tudi navznoter," meni Jelinčič. "Ne moremo imeti volitev vsakih 14 dni, kajti to slabi državo tako na zunaj kot tudi navznoter," meni Jelinčič. Foto: STA

O zadevi "cenik" pa je povedal naslednje: "V obdobju Šarčeve vlade sem dobil dva milijona evrov za revitalizacijo kartuzije v Žičah, ki je bila najbolj pomembna kartuzija tistega časa zunaj Francije. Tudi v Janševi vladi sem pridobil sredstva, in sicer milijon za vrtec v Podgorcih v občini Ormož, milijon za telovadnico v občini Radenci in pa milijon za dogradnjo zdravstvenega doma v Slovenskih Konjicah," je pojasnil in dodal, da se zaveda tega, da ljudje govorijo, da se je Jelinčič prodal za tri milijone.

"Nisem se jaz prodal, saj od tega denarja nimam nič. Bodo pa od tega denarja imeli dobrobit prebivalci Podgorcev, Kapele, Radencev in Slovenskih Konjic," je dejal. Jelinčič se je med drugim dotaknil službe, ki jo je opravljal pred vstopom v politiko, začetkov stranke SNS in celo tega, da je bil kar osem let baletnik v ljubljanski operi.

Ves intervju si lahko pogledate v posnetku zgoraj.
Luka Mesec Novice Mesec zelo nezadovoljen z dogajanjem v KUL; vabilo prejel tudi Jelinčič

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin