Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2024,
20.57

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

Natisni članek

stranke SNS Zmago Jelinčič

Nedelja, 17. 3. 2024, 20.57

2 meseca, 1 teden

Zmagu Jelinčiču nov mandat na čelu SNS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04
Zmago Jelinčič Plemeniti | "Trenutni problem v Sloveniji je, da se večina političnega telesa hlapčevsko uklanja zahtevam degeneriranega zahodnega sveta, torej EU in ZDA," menijo v stranki, ki jo bo še naprej vodil Zmago Jelinčič. | Foto STA

"Trenutni problem v Sloveniji je, da se večina političnega telesa hlapčevsko uklanja zahtevam degeneriranega zahodnega sveta, torej EU in ZDA," menijo v stranki, ki jo bo še naprej vodil Zmago Jelinčič.

Foto: STA

V Žalcu je danes potekal 13. kongres Slovenske nacionalne stranke (SNS), katerega vodilo je bilo Slovenija pripada Slovencem – ne Balkanu, ne EU in ne ZDA. Na njem so bili izvoljeni trije novi podpredsedniki stranke, za predsednika stranke pa je bil ponovno za štiriletni mandat izvoljen dosedanji predsednik Zmago Jelinčič Plemeniti.

Trije novi podpredsedniki stranke so Matjaž Perše, Matevž Perovec in Alenka Jelenovič, navaja sporočilo za javnost.

Neuradno so določili tudi listo kandidatov za evropske volitve, ki jo bodo objavili na dan vložitve liste pri Državni volilni komisiji.

Zmago Jelinčič Plemeniti
Novice Politiki, ki so jih policisti zasačili opite

"Trenutni problem v Sloveniji je, da se večina političnega telesa hlapčevsko uklanja zahtevam degeneriranega zahodnega sveta, torej EU in ZDA," so sicer ugotavljali na kongresu.

Kot točke naslednjega programskega izhodišča so med drugim sprejeli zavzemanje za omejitev migracij in deportacije nezakonitih migrantov v dežele izvora, obvezno revizijo politik združevanja družin in prenehanje tega izvajanja skupaj s pregledom in prilagajanjem socialnih podpor prišlekom.

Ne verjamejo niti v globalno segrevanje

Podpirajo prepoved volilne pravice na lokalnih volitvah za tujce z začasnim bivanjem v Sloveniji in ohranjanje slovenskega jezika kot obveznega z možnostjo učenja jezikov drugih narodnosti na osebni ravni, vendar brez državnega subvencioniranja.

Novice Kje se bodo zaposlili in kaj bodo delali neizvoljeni poslanci? #video

Zavzemajo se tudi za odpravo termina sovražni govor in črtanje sankcij v povezavi z njim. Zagovarjajo družinske strukture, ki temeljijo na očetu, materi in otroku, izpostavljanje zgodovine slovenskega naroda in brisanje LGBTQ+ iz učnih programov. Zavzemajo se za ponovno vzpostavitev normalnih odnosov z Rusko federacijo in umik Slovenije iz članstva v EU in vojaške zveze NATO.

Zagovarjajo ponovno uvedbo obveznega služenja vojaškega roka, prepoved spremembe spola in "prenovitev ter odstranitev škodljivih" nevladnih organizacij. Poudarjajo samozadostnost pri prehranski oskrbi in se zavzemajo za prenehanje "lažnive teze o globalnem segrevanju".

Novice Jelinčičeve trditve o vrtcu razburile mnoge Slovence. Vrtec: Gre za čiste laži.
Ne spreglejte