SiolNET. Novice Slovenija
1,27

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Je maketa za drugi tir vendarle bila plačana, ampak po ovinkih? #video

1,27

termometer

Lani smo slišali, da izbrani ponudnik za izdelavo makete za drugi tir ni dobil plačanega niti centa. Agencija Futura, ki je omenjena v elektronski pošti okoli izvedbe makete, med drugim pa je pripravila tudi volilno kampanjo za SMC, je Direkciji za infrastrukturo za svoje komunikacijske storitve zaračunala povsem enak znesek, kot je stala maketa. Gre za 133 tisoč evrov. Nekaj mesecev za tem je Futura z Direkcije tudi dejansko dobila nakazan nekaj nižji znesek, 103 tisoč evrov. Je torej maketa vendarle bila plačana, ampak po ovinkih?

Jure Leben Novice Maketa drugega tira: štirje javni uslužbenci osumljeni zlorabe položaja, Leben očitke zavrača #video

Vse PR-storitve v zvezi z drugim tirom, tudi glede makete, je opravljala agencija Futura, ki je 30. marca lani, le nekaj dni po izbruhu afere z Excelovimi tabelami, od Direkcije prejela nekaj manj kot 103 tisoč evrov.

In sicer za pripravo strategije komunikacijskih aktivnosti in načrta komuniciranja slabih osem tisoč evrov, za pripravo komunikacijskih materialov dobrih 56 tisočakov ter za vodenje in koordinacijo projekta dobrih sedem tisoč evrov.

Ob tem najbolj bodeta v oči dve postavki za zakup medijskega prostora v skupni vrednosti 24 tisoč evrov, ob čemer na naše vprašanje - v katerih medijih je bil zakupljen ta prostor in kdaj, niso odgovorili.

Hišne preiskave, Direkcija RS za infrastrukturo, Maribor Novice Sumljivo naročilo makete za drugi tir: kaj zanima kriminaliste? #foto #video

O spornosti govori še en dokument - in sicer predračun Future iz julija 2017 - ki za iste storitve zahteva 133.146,16 evra. Znesek, ki močno spominja na tistega, ki na račun podjetja ART REBEL 9 za izdelavo makete po besedah odgovornih nikdar ni prišel. 
 

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • HLKP1948 / 15.02.2019. ob 10:56 +2 0

  ..,šesti teš nam je prinesel masten keš. Drugi tir bo pa naš drugi, še bogatejši vir.

  +2 0
 • HLKP1948 / 15.02.2019. ob 10:54 +2 0

  jajaja dvatedeka. Pa Luka. Koper. Prvi je lagal takratni in zopetni sekretar naših poštenjakarskih ulad. sdedaj se pa zopet motovilijo okrog tega. Kje, za bogasvetega pa je sedaj slavna maketa? Se je lani menda enkrat objavilo na teh straneh:

  +2 0
 • kahla / 15.02.2019. ob 10:53 +2 0

  Plačana ali ne je nova težava. Bolj pomembno je, da so vsi akterji povzročene napake v zvezi z maketo, še vedno brez primerne nagrade za tak javni fiasko. To je sramota. Mogoče je pa vzrok v kakšni exelovi matriki naše družbene ureditve? Poklicati bi morali na pomoč pravniške modrijane, saj ti trobijo parolo o pravni državi. Mar ne?

  +2 0
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin