Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2020,
16.09

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

98

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Andrej Plenković Slovenija Hrvaška

Sreda, 9. 12. 2020, 16.09

3 leta, 4 mesece

Janša sprejel ponudbo: na vrhu v Bruslju bo zastopal Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

98

Janez Janša | Foto STA

Foto: STA

Hrvaški premier Andrej Plenković bo zaradi okužbe z novim koronavirusom še nekaj dni ostal v karanteni. Plenković je ob začetku današnje seje vlade tudi povedal, da bo Hrvaško na vrhu EU v četrtek in petek v Bruslju zastopal njegov slovenski kolega Janez Janša. Kot je dodal, je premier Janša z zadovoljstvom sprejel ponudbo.

Novice V hrvaški Istri pod vodo avtocesta, v Avstriji številni brez elektrike

Andrej Plenković je tudi današnjo sejo hrvaške vlade vodil prek videopovezave. Potrdil je, da bo ostal v karanteni še nekaj dni, zaradi česar se ne bo udeležil srečanja voditeljev članic EU. Kot je povedal, sta s predsednikom države Zoranom Milanovićem govorila o tem, da bi se Milanović v imenu Hrvaške udeležil vrha EU, a se je hrvaški predsednik odločil, da glede na vsebino srečanja ne bi šel v Bruselj, piše STA.

Strinjala sta se, da bi pooblastili slovenskega predsednika vlade

Nato sta se z Milanovićem strinjala, da bi za zastopanje Hrvaške pooblastili Janšo. "Medtem sva se pogovarjala s kolegom Janšo, ta je z zadovoljstvom sprejel, da bo v četrtek in petek zastopal Hrvaško," je povedal Plenković. Kot je dodal, sta se z Janšo dogovorila, da bosta v stiku, če bodo potrebna dodatna posvetovanja o temah vrha. O vsem so obvestili tudi predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela, je še povedal.

Plenković naj bi po prvotnih napovedih karanteno končal v četrtek. Na testiranju na novi koronavirus je bil pozitiven 30. novembra. V tem obdobju je svoje premierske dolžnosti opravljal od doma. Tiskovni predstavnik hrvaške vlade je pred današnjo sejo vlade sporočil, da Plenković nima vročine in se počuti dobro, vendar hrvaškemu premierju med današnjim uvodnim nagovorom na seji vlade večkrat ni uspelo zadržati kašlja, še navaja STA.

Hrvaška policija
Novice Zaradi izsiljevanja obtožnica proti hrvaško-slovenskemu državljanu
Ne spreglejte