Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
13.52

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

118

Natisni članek

Boštjan Koritnik Anže Logar Janez Janša Janez Janša Koronavirus

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 13.52

3 leta, 6 mesecev

Janša o Logarju in Koritniku: Od nobenega ne zahtevam odstopa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

118

Janez Janša | Foto STA

Foto: STA

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju zapisal, da od ministrov Anžeta Logarja in Boštjana Koritnika ne zahteva odstopa. Oba ministra sta bila tarča kritik, ker na rezultate po testiranju na novi koronavirus nista počakala v izolaciji. 

Po testiranju obiskal kozmetični salon

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je v četrtek preventivno testiral na novi koronavirus. Po poročanju POP TV minister rezultatov testa ni počakal v samoizolaciji, ampak je v tem času s svojo zunajzakonsko partnerico obiskal kozmetični salon. Koritnikov test je bil pozneje sicer negativen. Minister trdi, da je šlo le za preventivno testiranje in da v tem primeru ukrepov ni kršil.

Boštjan Koritnik
Novice Ministra naj bi v salonu fotografirala kar žena sodelavca z ministrstva

Logar pozitiven na testu

V petek pa so po vrnitvi iz tujine okužbo z novim koronavirusom potrdili pri zunanjem ministru Anžetu Logarju. Šlo je za rutinsko testiranje, Logar pa je med čakanjem na rezultat obiskal Narodno galerijo, kjer se je srečal z direktorico. Vladni govorec Jelko Kacin je danes dejal, da je minister po prejemu rezultata takoj prekinil vse aktivnosti. Dodal je, da Logar ni imel simptomov. "Nihče ni pričakoval, da bo pozitiven, a se je pokazalo, da je. Odtlej je v samoizolaciji," je dodal.

Pri ministru za zunanje zadeve Anžetu Logarju so potrdili okužbo z novim koronavirusom.  | Foto: STA , Pri ministru za zunanje zadeve Anžetu Logarju so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Foto: STA ,

Janša: Ministra imata mojo podporo

Predsednik vlade Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter odgovoril na vprašanje novinarja, ali ministra še uživata njegovo podporo. Kot je zapisal, je z obema govoril in od nobenega ne zahteva odstopa. "Vlada dela 24 ur na dan in delamo tudi napake. Še posebej, ker vsak minister opravlja dvojno delo. Stresno. Brez dodatkov. Te si izplačujejo tisti, ki brez mask na obrazu iz polnega studia kritizirajo nekoga brez," je dodal.

Ne spreglejte