Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
8.31

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

39

Natisni članek

Koronavirus Boštjan Koritnik

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 8.31

3 leta, 6 mesecev

Ministra naj bi v salonu fotografirala kar žena sodelavca z ministrstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

39

Boštjan Koritnik | Foto STA

Foto: STA

Fotografije ministra Koritnika, ki je med čakanjem na rezultat testa obiskal kozmetični salon, naj bi posnela kar žena njegovega sodelavca. Minister sicer pojasnjuje, da ni kršil nobenega ukrepa, saj je šlo le za preventivno testiranje. 

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik, ki prihaja iz vrst SMC, se je v četrtek preventivno testiral na novi koronavirus. Po poročanju POP TV pa minister rezultatov testa ni počakal v samoizolaciji, ampak je v tem času s svojo zunajzakonsko partnerico obiskal kozmetični salon. Koritinik je bil sicer na testu negativen. Požareport pa danes razkriva ozadje zgodbe, kjer naj bi šlo za obračun med dvema članoma SMC.

Obračun med dvema članoma SMC

Bojan Požar na svojem portalu piše, da je v ozadju zgodbe obračun med Koritnikom in njegovim sodelavcem na ministrstvu Nejcem Brezovarjem, sicer obema vidnima članoma SMC. Spor med njima naj bi se začel že pred izvolitvijo vlade Janeza Janše, ko sta se oba potegovala za položaj ministra, a se je predsednik SMC Zdravko Počivalšek odločil za Koritnika. Brezovar sicer trdi, da ga je Koritnik vabil za državnega sekretarja, kar pa je zavrnil. Koritnik pa pravi, da Brezovar tega vabila nikoli ni dobil.

Nejc Brezovar je vidni član SMC, v času Mira Cerarja pa je bil državni sekretar pri Cerarju in ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju. | Foto: STA , Nejc Brezovar je vidni član SMC, v času Mira Cerarja pa je bil državni sekretar pri Cerarju in ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju. Foto: STA ,

Požareport danes piše, da je 29. septembra minister Koritnik dejal Brezovarju, da ga bo odpustil. Na sedežu SMC naj bi namreč prejeli anonimko, v kateri so Brezovarju očitali, da naj bi predvidene posle z digitalizacijo javne uprave še pred razpisi sam ponujal posameznim podjetjem. 

Fotografije naj bi posnela žena ministrovega sodelavca

Fotografije ministra Koritnika, ki jih je objavila POP TV, naj bi po pisanju Požareporta posnela prav žena Nejca Brezovarja. Kot piše Bojan Požar, Brezovar tega eksplicitno ne zanika, zanika pa, da je on poklical POP TV. Brezovar je ministru Koritniku napisal tudi pismo, v katerem pravi, da gre za nedopustno ravnanje in ga poziva k odstopu. V pismu Brezovar piše, da naj minister pismo, če bo še naprej vztrajal na položaju, razume kot odpoved. Požareport sicer piše, da naj bi se Brezovar že dogovarjal za prestop v Stranko Alenke Bratušek. 

Minister pojasnjuje, da ni kršil nobenega ukrepa

Minister Koritnik pa v pismu Brezovarju, ki ga je objavil Požar, pojasnjuje, da so bile takrat v salonu le tri stranke, ena na 20 kvadratnih metrov, ena od oseb pa je bila tudi njegova partnerka, s katero mu ni treba vzdrževati fizične razdalje.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19 | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač V nadaljevanju minister piše, da preventivni test brez simptomatike ali ogrožajočih stikov ne terja samoizolacije. Ob tem Koritnik obžaluje, da tega ni nihče preveril pri stroki, ter poudarja, da so takšna testiranja izvajali v prejšnji epidemiji med prebivalstvom, pa ni nihče šel v samoizolacijo. Kot pravi, so razlogi oziroma povodi pri preventivnem testiranju drugačni kot pri običajnem testiranju. Brezovarju piše, da bi kot aktiven in odgovoren član njegovega kabineta to moral vedeti. 

Ne spreglejte