Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
14.23

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Janković

Torek, 4. 2. 2014, 14.23

8 let, 2 meseca

Janković ne dela drame zaradi vključitve PS med liberalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glede na program je Pozitivna Slovenija bližje socialistom, a ustanovitelj stranke Zoran Janković spoštuje odločitev izvršnega odbora, ki je predlagal priključitev PS evropskim liberalcem.

"Izvršni odbor se je odločil, kot se je odločil. V demokraciji je vedno tako, da odloči večina. Razlogi za to so številni," je dejal ljubljanski župan na novinarski konferenci. Tako je odgovoril na vprašanje, kako komentira omenjeno odločitev, sam je sicer v času njegovega vodenja stranke zagovarjal priključitev med socialiste.

Vsega je kriv Hannes Swoboda Janković enega od razlogov za drugačno odločitev vidi tudi v dejstvu, da je vodja poslancev evropskih socialistov Hannes Swoboda odpovedal udeležbo na kongresu PS. Ta je potekal januarja 2013, kmalu po poročilu protikorupcijske komisije, zaradi katerega je Janković pozneje zamrznil predsedniško funkcijo.

Sicer pa Janković ocenjuje, da lahko stranka program uresničuje v obeh političnih skupinah. "Vprašanje je le, kaj postaviš na prvo mesto, socialno-tržno gospodarstvo ali človekove pravice."

Poudaril je še, da je bistveno izvajanje programa. "Na koncu se bo ocenjevalo, kaj si obljubil in koliko si bil uspešen."

Dan odločitve bo dan zmage Janković je ponovil, da ne namerava ustanavljati nove stranke in da bo odločitev o morebitni ponovni županski kandidaturi sporočil 9. maja. Ta dan je sicer dan zmage nad nacizmom in fašizmom ter tudi praznik Mestne občine Ljubljana. "Nisem se še odločil. So še nekateri drugi izzivi," je dejal Janković, ki ni želel odgovoriti na vprašanje o teh izzivih. V smehu je dejal le, da to ni informacija javnega značaja.

Janković podpira Zanoškarja iz družinskih razlogov Izvedeli smo še, da Janković podpira poslanca PS Matjaža Zanoškarja, ki ga bremeni afera s sporno zaposlitvijo njegovega sina v času županovanja Matjaža Zanoškarja v Slovenj Gradcu. "Jaz bi mu dal podporo. Vsak ima svojo družino," je dejal Janković in dodal, da je direktorica skupne občinske uprave dobila podporo koroških županov v zvezi z zaposlitvijo Zanoškarjevega sina.

Ne spreglejte