Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 1. 2022,
11.44

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Olimpijski komite Slovenije Telekom Slovenije

Sreda, 26. 1. 2022, 11.44

2 leti, 2 meseca

Janja Garnbret, Tadej Pogačar in Primož Roglič vzor tudi izven športnih prizorišč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
telekom | Foto Telekom Slovenije

Foto: Telekom Slovenije

Janja Garnbret, Primož Roglič in Tadej Pogačar, naši dobitniki olimpijskih medalj na poletnih igrah v Tokiu, so v sodelovanju s Telekomom Slovenije izbrali tri ustanove, ki jim je Telekom Slovenije namenil donacije v skupni višini 15 tisoč evrov, vsaki po pet tisoč evrov. Vsi trije športniki bodo seveda stiskali pesti tudi za naše, ki bodo nastopili na zimskih olimpijskih igrah, ki se v Pekingu začenjajo 4. februarja.

"V Telekomu Slovenije si z najboljšimi športniki delimo skupne vrednote. Na eni strani se borimo in si želimo vsak dan biti najboljši, hkrati pa smo odgovoren člen družbe in ne pozabljamo na tiste, ki jim lahko s svojimi sredstvi ali z drugimi viri pomagamo pri razvoju in premagovanju ovir. Ponosen sem, da smo skupaj z Janjo, Tadejem in Primožem podprli zgodbe, ki odpirajo priložnost za lepšo prihodnost in razvoj talentov," ob tem poudarja Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, ki sodi med največje podpornike slovenskih športnikov.

Janja Garnbret: pet tisoč evrov za dveletnega Urbana

Dveletni Urban se bori z redko gensko boleznijo, zaradi katere ne more hoditi ne govoriti. Pomaga mu lahko le zdravilo, ki ga razvijajo v Avstraliji, Urbanovi starši pa morajo zanj zbrati dva milijona evrov. Donacije zbira Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, Telekom Slovenije in Janja Garnbret pa sta za Urbana donirala pet tisoč evrov. "Urbanova zgodba se me je globoko dotaknila. Ni pošteno, da morajo nekateri skozi tako velike in zahtevne življenjske preizkušnje. Želim si, da bi lahko Urban čas preživljal s svojimi vrstniki, se z njimi igral, lovil, hodil v šolo, bil navihan in razigran. Zato po svojih močeh pomagam pri zbiranju sredstev, da bi le prejel zdravilo, ki bo lahko pomagalo njemu in tudi drugim otrokom z enakim sindromom. In zato hvala Telekomu Slovenije, da smo Urbanu namenili dodatnih pet tisoč evrov. Vsak evro na poti srečnega otroštva šteje. To so koraki za Urbana," je ob tem dejala olimpijska prvakinja v plezanju iz Tokia in najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret. Palčica Pomagalčica za Urbana zbira donacije tudi prek SMS-sporočila URBAN5, poslanega na številko 1919.

telekom
Novice Telekom Slovenije prejel certifikat Top Employer 2022

Tadej Pogačar: pet tisoč evrov za razvoj mladih kolesarjev Pogi Teama

Tadej Pogačar je v okviru Kolesarskega društva Rog, v katerem je treniral od svojega devetega leta, ustanovil Pogi Team. Pogi Team združuje perspektivne mlade kolesarje (otroke in mladince), ki želijo nekoč naslediti Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na lestvici najboljših kolesarjev sveta. Telekom Slovenije je za razvoj otroškega in mladinskega pogona Pogi Teama doniral pet tisoč evrov. "Slovenci smo fenomen v svetu kolesarstva in z njim se ukvarja vedno več mladih. Omogočimo jim pogoje in dajmo priložnost, da pridejo na vrh. Ta pot seveda zahteva zelo odrekanja, trdega dela in tudi srečo, vendar pa se da doseči in preseči vse. Zato hvala Telekomu Slovenije, da nam na tej poti pomaga," pravi dobitnik bronaste medalje v cestni dirki z olimpijskih iger v Tokiu, dvakratni zmagovalec dirke po Franciji in trenutno najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar.

Primož Roglič: pet tisoč evrov za Fundacijo Primoža Rogliča

Primož Roglič je v letu 2021 ustanovil Fundacijo Primož Roglič, ki ji je Telekom Slovenije namenil donacijo v višini pet tisoč evrov. "Fundacija je nastala z namenom, da okrepimo razvoj kolesarstva in pomagamo mladoletnim športnikom iz socialno šibkih okolij. Vsakdo si zasluži priložnost, zato bomo mladim pomagali, jih spodbujali in učili. Morda bomo nekomu tako omogočili, da postane vrhunski športnik, drugemu pa, da uspešno zaključi šolanje. Želim pomagati po svojih močeh, zato hvala Telekomu Slovenije in vsem, ki nam na tej poti pomagate," pa poudarja olimpijski zmagovalec v kronometru iz Tokia, trikratni zmagovalec dirke po Španiji in trenutno tretji najboljši kolesar na svetu Primož Roglič.

Telekom
Novice Kakšna tehnološka osebnost ste? #nagradna igra

Telekom Slovenije je tradicionalni partner Olimpijskega komiteja Slovenije. Tudi na letošnjih zimskih olimpijskih igrah bo podpiral naše olimpijce, v njegovi olimpijski kampanji pa bodo nastopili biatlonec Jakov Fak, alpski smučarji Ilka Štuhec, Meta Hrovat in Žan Kranjec ter deskar Žan Košir. Ilka in Žan bosta na otvoritvi olimpijskih iger tudi nosilca slovenske zastave.

Ne spreglejte