Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2024,
10.50

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

Natisni članek

inflacija Janez Janša Janez Janša Nika Kovač

Torek, 13. 2. 2024, 10.50

2 meseca, 2 tedna

Janez Janša s koloradskim hroščem razjezil Niko Kovač: Sram te je lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80
Nika Kovač, Janez Janša | Foto Bojan Puhek, STA

Foto: Bojan Puhek, STA

"Spominja na boj Komunistične partije Slovenije proti koloradskemu hrošču leta 1948. Hkrati velik izraz nezaupanja v ⁦vlado⁩ od provladnih aktivistk 8. marec⁩," se je predsednik SDS Janez Janša odzval na napoved boja proti inflaciji Inštituta 8. marec. "Hej, Janez Janša. Sram te je lahko, da se norčuješ iz stisk navadnih ljudi," mu je na družbenem omrežju Facebook odgovorila Nika Kovač, ki vodi omenjeni inštitut.

Inštitut 8. marec začenja bitko proti inflaciji in bitko za to, da bi vsi živeli dostojno življenje, je včeraj dejala direktorica inštituta Nika Kovač. Kot pravijo v inštitutu, prvi korak predstavlja boj proti prikritim podražitvam, v naslednjih tednih pa pripravljajo še več akcij. Ob tem so že začeli organizacijo peticije za boj proti prikritim podražitvam.

Na družbenih omrežjih so se mnogi obregnili predvsem ob kritike inštituta na račun zniževanja kakovosti mandljevega mleka, katerega cena ob tem ostaja nespremenjena.

Predsednik SDS Janez Janša se je na omrežju X odzval tako:

Kako so se v 8. marcu odzvali na Janševe besede?

"Že nekaj tednov dobivamo pisma ljudi, ki zaradi inflacije vedno težje preživijo. Skrbi jih, kako bodo prišli do konca meseca. Skrbi jih, kako bodo plačali račune. Spopad z inflacijo je univerzalen izziv družbe, podražitve zaznamujejo ljudi vseh političnih barv, prepričanj in starosti. V inštitutu smo prepričani, da je to eden izmed problemov, s katerim bi se morali spopasti vsi. Skupaj. Razmišljali smo, kako se lahko z inflacijo spopademo. Odločili smo se, da se najprej lotimo preprostejših korakov: prikrite inflacije. Proizvajalci nam podražitve namreč želijo prikriti – po enaki ceni nam prodajajo manj izdelkov," pa so Janši med drugim odgovorili v Inštitutu 8. marec in dodali:

"Janez Janša, o tem so nam pisali ljudje. Ljudje, ki zaradi prikrite inflacije težko načrtujejo svoje mesečne stroške. Ljudje, ki jih goljufije v trgovinah jezijo. S peticijo, ki smo jo lansirali danes, oblast pozivamo, naj zahteva, da je tovrstna inflacija transparenta. To je eden izmed ukrepov, ki ga je pri spopadu z inflacijo uvedla tebi sicer tako ljuba Madžarska. Načrtujemo še več pozivov in akcij. Akcij, ki bodo pomagale vsem ljudem. Akcij, ki gradijo prijaznejšo in solidarnejšo družbo. Janez Janša, po objavi peticije si se začel ponovno znašati nad Inštitutom 8. marec in mano. Pri tem pa si popolnoma spregledal, da se norčuješ iz ljudi, ki imajo veliko manj kot ti. Norčuješ se iz ljudi, ki se vedno težje prebijejo čez mesec."

Nika Kovač je poleg tega na Facebooku objavila tudi spodnji videoposnetek:

Ustanovna seja strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora pri predsedniku vlade. Sovražni govor. Nika Kovač, Robert Golob.
Novice 8. marec: Splav in umetna oploditev naj se plačata iz obveznega zdravstvenega zavarovanja
Asta Vrečko
Novice Asta Vrečko: Nisem vedela, da bo Smodej na intervjuju #video
Trendi Boj za enakopravnost in enakost žensk še zdaleč ni končan
Referendum o vladi, RTVju in oskrbi. Nika Kovač.
Novice Član SDS pravnomočno obsojen zaradi groženj Inštitutu 8. marec na Twitterju
Novice 10 zgodb, ki so v letu 2014 zaznamovale Slovenijo
Ne spreglejte