SiolNET. Novice Slovenija
8,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša predlaga novega ministra: to je kandidat

8,21

termometer

Mark Boris Andrijanič
Foto: STA

Predsednik vlade Janez Janša je danes v državni zbor posredoval predlog kandidata za ministra brez resorja, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Za ministra brez resorja, ki bo usklajeval delo ministrstev pri digitalni preobrazbi Slovenije ter vodil Službo vlade za digitalno preobrazbo, ki se ustanavlja v ta namen, predsednik vlade predlaga Marka Borisa Andrijaniča, univerzitetnega diplomiranega pravnika.  Predsednik vlade ob tem predlaga, da se postopek imenovanja ministra opravi čim prej in skladno s poslovnikom državnega zbora.

Preberite pogovor z Markom Borisom Andrijaničem, ki smo ga objavili na Siol.net:

Mark Boris Andrijanič Novice "So stvari, o katerih se pametni narodi ne prepirajo, in to je zagotovo ena od njih"

 

Vlada lahko imenuje ministra brez resorja, ki pomaga predsedniku vlade pri usklajevanju dela in opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.

Kdo je Mark Boris Andrijanič
Kandidat je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, na Univerzi v Oxfordu pa je pridobil naziv master of public policy (MPP). Od aprila 2021 vodi Strateški svet za digitalizacijo pri Vladi Republike Slovenije. Med letoma 2016 in 2021 je bil zaposlen pri tehnološkem podjetju Uber, kjer je bil direktor za korporativne zadeve v srednji in vzhodni Evropi.
les hiša gradnja Novice Velik korak v prihodnost: tako bi po novem pridobivali gradbena dovoljenja #video digitalna transformacija, zaslon na dotik, računalništvo Novice Poziv slovenski politiki: Čim prej se lotite tega Janez Janša 30 let Novice Kako bi Janša z digitalizacijo Slovenijo naredil vitko Mark Boris Andrijanič Digisvet Slovenija prvič v zgodovini dobila svet za digitalizacijo  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin