SiolNET. Novice Slovenija
3,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec: Ve se, kdo je tudi na domačih volitvah dobil največ glasov

3,75

termometer

Marjan Šarec
Premier Marjan Šarec, ki vodi največjo vladno stranko, je naklonjenost ideji o skupni kandidatni listi strank, ki so v politični družini Alde, izrazil tudi konec novembra. Foto: STA

Izvršni odbor LMŠ bo na današnjem srečanju v Ljubljani predvidoma dorekel izhodišča za sodelovanje strank, ki pripadajo evropskim liberalcem, na prihajajočih evropskih volitvah. Odprli bodo tudi postopke za evidentiranje kandidatov za listo, so pojasnili v LMŠ.

LMŠ, SMC in SAB so že izkazale interes za morebitno sodelovanje in oblikovanje skupne kandidatne liste na majskih volitvah v Evropski parlament, a termina za srečanje, na katerem bi se dogovorile, še niso uskladile. Po zadnjih informacijah se bodo sestale predvidoma v drugi polovici januarja.

Intervju: Marjan Šarec Novice Šarec: "Čas je, da se nehamo deliti na domoljube in tiste, ki naj to ne bi bili"

Premier Marjan Šarec, ki vodi največjo vladno stranko, je naklonjenost ideji o skupni kandidatni listi strank, ki so v politični družini Alde, izrazil tudi konec novembra. Kot pogoj je postavil, "da se ve, kdo je tudi na domačih volitvah dobil največ glasov". Tako je pričakovati zahtevo, da bi bil nosilec kandidatne liste iz njihove stranke. O imenih na kandidatni listi sicer še ni veliko govora.

Intervju: Marjan Šarec Novice Šarec po stotih dneh vladanja izpostavlja dogovor s sindikati in zakon o minimalni plači

Aktivnosti za majske volitve pospešile tudi druge stranke

V sredinem pogovoru na Škrabčevi domačiji je premier napovedal, da bodo priložnost dali tudi novim ljudem. O morebitnem skupnem nastopu je dejal, da "ne bo tragedije", ne glede na to, kako se bodo pogovori odvili.

Tudi druge stranke so v začetku leta pospešile aktivnosti za majske volitve. V nekaterih je bolj pestro in so že razkrile nekaj imen, ki bodo na kandidatnih listah, na primer SD in NSi. Tudi v drugih strankah se pripravljajo na oblikovanje list ter programov, med drugim v SDS, DeSUS, Levici in SNS.

Marjan Šarec Novice Šarčeva LMŠ na evropske volitve skupaj s SMC in SAB? Banka Slovenije Novice V SDS skrivnostni, v LMŠ za guvernerja podpirajo Jožeta Damjana #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin